Timothée Chalamet kao Bob Dylan u novom biografskom filmu

Timothée Chalamet kao Bob Dylan u
novom biografskom filmu

Timothée Chalamet trebao bi utjeloviti Boba Dylana u novom biografskom filmu o životu legendarnog glazbenika. Radnog naslova Going Electric, film će se fokusirati na period u 60-tima kad je Dylan akustičnu gitaru zamijenio električnom, što se mnogim njegovim obožavateljima tada nije svidjelo. Redatelj filma je James Mangold, koji je režirao i Walk The Line o životu Johnnyja Casha, a sam Dylan je jedan od izvršnih producenata.

Iako još nije službeno potvrđena vijest da će se Chalamet pojaviti u glavnoj ulozi jer su pregovori s njim još u tijeku, mladi glumac koji je publiku i kritiku osvojio ulogom u filmu Call Me By Your Name, za koju je bio nominiran i za Oscara, navodno već ide na satove gitare kako bi se što bolje pripremio.

Glazbeni biografski filmovi posljednjih su godina pravi hit. Bohemian Rhapsody o Freddieju Mercuryju i grupi Queen bio je najgledaniji u Ujedinjenom Kraljevstvu 2018., a nominiran je i za Oscara za najbolji film. Taron Egerton, koji je utjelovio Eltona Johna u filmu Rocketman, prije nekoliko dana je osvojio Zlatni globus, jednako kao i Renee Zellweger koja je utjelovila Judy Garland u filmu Judy.

Osim spomenutog Call Me By Your Name, Chalameta smo u posljednje vrijeme mogli gledati i u filmovima The King i Little Women, a ove će se godine pojaviti u filmu Dune.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori