Nakon knjige i filma koji su nas osvojili, stiže serija koju ne možemo dočekati

Nakon knjige i filma koji su nas osvojili, stiže serija koju ne možemo dočekati

Knjiga i film koji su nas već osvojili sada dobivaju svoju verziju u obliku serije koja će 15. svibnja imati premijeru na streaming platformi HBO Max. Riječ je o seriji The Time Traveler’s Wife (Žena vremenskog putnika) nastaloj prema istoimenom romanu američke autorice Audrey Niffenegger. U glavnim ulogama su Rose Leslie i Theo James.

Neobična sposobnost kao prijetnja vezi

Image: 686972149, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Priča prati vezu Clare i Henryja, koja je, blago rečeno, komplicirana. Naime, Henry je rođen s genetskom mutacijom koja mu omogućuje da putuje kroz vrijeme. Međutim, on na to ne može utjecati, odnosno, ta se putovanja kroz vrijeme odvijaju u nenadanim intervalima. Zbog toga svoju vezu s Clare zapravo doživljava na neprirodan način, bez prirodnog vremenskog protoka. I dok se Henry svako malo vraća u prošlost kako bi se ponovno suočio s nekim traumama i pokušao im promijeniti ishod, Clare postaje sve frustriranija njegovim čestim odsustvom.  

Iako je u centru priče Henryjeva neobična sposobnost, radnja se više koncentrira na Clare i njeno suočavanje s cijelom situacijom. Serija tako ponajviše bavi utjecajem koji Henryjevo često odsustvo ima na nju i njeno viđenje njihovog braka i budućnosti. Riječ je o znanstvenofantastičnoj ljubavnoj priči koja je već osvojila srca čitatelja i gledatelja diljem svijeta.

Hvaljena glumačka i autorska ekipa

Ono što se o seriji zna jest da isti glavni glumci svoje likove glume u svim životnim periodima, od mladosti do starije dobi. U ostalim se ulogama nalaze Desmin Borges, Michael Park, Kate Siegel i brojni drugi.

Također, šest epizoda serije završavaju na ponešto drugačiji način, ignorirajući originalnu radnju knjige. Time se možda otvorila i mogućnost za snimanje nove sezone. Redatelj serije je David Nutter koji je bio jedan od redatelja velike uspješnice Game of Thrones.

Serija The Time Traveler’s Wife dolazi nakon filmske adaptacije ovog romana iz 2009. godine u kojem su glavne uloge imali Rachel McAdams i Eric Bana.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori