Nova jeziva true-crime serija koja će se odmah pojaviti na listi najgledanijih

Nova jeziva true-crime serija koja će se odmah
pojaviti na listi najgledanijih

True crime žanr preplavio je televizijski odnosno streaming sadržaj u 2022. godini. Lavina dokumentarnih filmova i dokuserija tome su najbolji dokaz, ali i igrani true crime ove će godine dosegnuti vrhunac. Prisjetimo se serije Inventing Anna koja je u veljači bila jedna od najgledanijih na Netflixu, a zatim se prašina dignula oko serije Under the Banner of Heaven s Andrewom Garfieldom i Daisy Edgar-Jones u glavnim ulogama. Niz će nastavati nova HBO-eva serija The Staircase koja, u usporedbi s Inventing Anna, nije promovirana već mjesecima – upravo suprotno, tek nekoliko dana prije premijere počeli se intenzivnije pisati o naslovu koji bi mogao postati prvi udarni, a kvalitetni igrani true crime 20222. godine.

The Staircase smo prvenstveno uočili zbog naslovnih glumaca: ključne likoge utjelovili su legendarni Colin Firth i fantastična Toni Collette, bez sumnje neki od najboljih glumaca svoje generacije u Hollywoodu. Oboje su glumili u svakom žanru kojeg se možete prisjetiti, a neke od njihovih najdražih uloga su one u povijesnim dramama (posebice za Firtha) i horor filmovim i obiteljskim dramama (posebno za Collette). Sve se to spaja upravo u novoj seriji iz HBO produkcije o slučaju iz američke Sjeverne Karoline.

Cijela se priča vrti oko obitelji Peterson odnosno Michaela Petersona, njegove djece i sumnjive smrti supruge Kathleen koja je pronađena u njihovoj vili, mrta na dnu stepenica. Klasična je to priča o američkoj obitelji koja na van djeluje besprijekorno, a tek je Kathleenina smrt rasplela niz skrivenih obiteljskh dinamika. Iako je Michael Peterson tvrdio da je Kathleen pala po stepenicama nakon konzumacije alkohola, njezina je obdukcija pokazala drugačije. U seriji, uz Firtha i Collette, glume i Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Patrick Schwarzenegger i drugi, a seriju je režirao Antonio Campos.

Nova se serija zapravo temelji na istoimenoj dokuseriji iz 2004. godine koji je režirao Jean-Xavier de Lestrade. Za potrebe snimanja napravljeno je ogromno i temeljito istraživanje iz kojeg će igrana verzija, pretpostavljamo, uzeti ono najšokantnije. Serija izlazi na HBO Max u četvrtak 5. svibnja; odbrojavanje počinje!

Foto: HBO Max / IMDb

Učitati još
Zatvori