Na Netflix je stigla nova true crime opsesija koja će nam se dugo motati mislima

Na Netflix je stigla nova true crime opsesija koja će nam se dugo motati mislima

True crime dokumentarci ili serije uvijek dočekamo s iščekivanjem. Posljednjih je nekoliko godina žanr u usponu zbog čega brojne produkcijske kuće i streaming servisi inzistiraju da barem svaka dva mjeseca dobijemo neku novu true crime opsesiju. Intrigantan pogled u umove ubojica i bizarne priče o njihovim zločinima te igri mačke i miša sa zakonom uvijek nam privlače pažnju pa tako nećemo propustiti ni novu dokuseriju The Sons of Sam: A Descent into Darkness.

U kolovozu 1977. New York je odahnuo nakon vijesti o uhićenju Davida Berkowitza koji je samog sebe nazivao Son of Sam. Teror njegovih ubojstava trajao je od ljeta 1976. i protegnuo se na 1977. godinu, a tijekom tog je vremena Berkowitz ubio šestero ljudi revolverom i ozlijedio njih još sedam. Njegov je odlazak iza rešetaka primirio javnost, ali istraživački novinar Maury Terry imao je osjećaj da ubojica nije sam mogao iznijeti sve te zločine i ubojstva. Njegov se život počeo vrtjeti oko otkrivanja istine, ali najčešće se njegovi tragovi i uvjerenja nisu poklapala s konkretnim dokazima.

Son of Sam danas je i dalje na glasu kao jedan od najpoznatijih slučajeva serijskih ubojica u povijesti, a Netflixova dokuserija The Sons of Sam prati Terryjevu knjigu The Ultimate Evil. Serija u četiri epizode koristi arhivske snimke i prikazuje novinarovu vlastitu istragu koju je vodio ne bi li konačno razotkrio Berkowitza do kraja. Međutim, ta mu istraga istovremeno počinje potpuno preuzimati svakodnevicu, a ostaje pitanje ima li zaista što razotkriti ili ga je cijeli slučaj previše obuzeo?

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori