Prvi Netflixov film ove godine koji bi se mogao natjecati za Oscara

Prvi Netflixov film ove godine koji bi se
mogao natjecati za Oscara

Još je u siječnju Netflix objavio sneak peek filmskih sadržaja koji bi trebali izaći na platformi tijekom 2021. godine. Pored osrednjih naslova kao što je The Kissing Booth 3, filmskoj publici zapela su za oko i brojna uzbudljiva redateljska i glumačka imena. Među njima je bila i nagrađivana redateljica Jane Campion čiji smo posljednji film gledali prije dugačkih 12 godina!

Campion se svojevremeno upisala u povijest kao prva žena koja je osvojila Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu za svoj film The Piano, a za isti je naslov kasnije dobila i Oscara za najbolji scenarij. Vraća se novim filmom koji će se prikazivati upravo na Netflixu, a osim redateljskog, krase ga i impresivna glumačka imena.

The Power of the Dog

U filmu glume Benedict Cumberbatch, Kristen Dunst, Jesse Plemons, Genevieve Lemons, Frances Conroy, Kodi Smit-McPhee i drugi, a svjetska premijera održat će se na festivalu u Veneciji koji samo što nije počeo.

Glavnu ulogu igra Cumberbatch koji glumi Phila, nasilnog i brutalnog muškarca koji određuje sva pravila igre na ranču u Montani 1925. godine na kojem živi sa svojim bratom Georgeom (Plemons) koji mu je sušta suprotnost. U njihov život ulazi udovica, Rose (Dunst) i njezin sin Peter (Smith-McPhee) koji su još jedne žrtve Philove okrutnosti. Međutim, George ih prihvaća, zaljubljuje se u Rose i Petera počinje smatrati dijelom obitelji.

Već se počela dizati oscarovska prašina, posebice oko Kirsten Dunst koja plijeni pažnju već u traileru. Film izlazi 17. studenog na Netflix!

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori