Uzbudljiva nova serija vodi nas iza kulisa kultnog filma The Godfather

Uzbudljiva nova serija vodi nas iza kulisa
kultnog filma The Godfather

Jedan od filmova koji će se svakako pronaći na top listi svakog filmskog kritičara, ali i prosječnog gledatelja, svakako je kultni The Godfather Francisa Forda Coppole. Premisa je dobro poznata – prva je polovica 20. stoljeća, mjesto radnje je New York, a priča prati mafijašku obitelj Corleone. Izvrsna glumačka postava predvođena Al Pacinom i Marlonom Brandom ovo je filmsko ostvarenje zauvijek zacementirala među najbolja filmska ostvarenja uopće.

Pola stoljeća filma koji je oblikovao generacije filmaša

Ove se godine navršava punih 50 godina izlaska ovog remek djela, koje i danas izgleda jednako svježe i vizualno dojmljivo kao i daleke 1972. godine. A što se sve prije pola stoljeća zbivalo iza kulisa, među glumcima, producentima i zaposlenicima na setu, sada nam donosi nova serija nazvana The Offer. Kako je i sam redatelj jednom prilikom rekao, iza kamere nije sve išlo tako glatko. Štoviše, u nekim je trenucima trebalo dosta uvjeravanja čelnih ljudi filmskih studija kako bi film uopće ugledao svjetlo dana.

Miles Teller, Dan Fogler, Juno Temple, Matthew Goode i Colin Hanks samo su dio glumačke postave koja će nam ispričati upravo tu priču – priču o najvećem filmu koji skoro nije niti snimljen. Što se tiče same radnje serije The Offer, sami autori su poprilično tajnoviti. Ono što se sa sigurnošću zna jest da će serija ponuditi uvid u to kako su pomalo sakupljani razni dijelovi kako bi film postao onakav kakvim ga znamo.

Premijera serije najavljena je za 24. travnja, točno 50 godina i jedan mjesec od izlaska filma The Godfather koji je zuvijek promijenio filmsku industriju i postao inspiracija mnogim filmašima novijih generacija. 

Tekst: Nataša Vuk

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori