‘The Kissing Booth 2’ je simpatičan ljetni film u kojem ćete uživati ako ne očekujete previše

‘The Kissing Booth 2’ je simpatičan ljetni film u kojem ćete uživati ako ne očekujete previše

Nekako nas je ludnica oko prvog dijela filma ‘The Kissing Booth’ uspjela zaobići, ali zato nas je eksplozija nastavka na Netflixu ponukala da odmah odgledamo filmove u paketu. I moramo priznati da se može uživati u ‘The Kissing Booth’ filmovima.

No, uz dva preduvjeta: prvi je da znate što možete očekivati, a drugi da vam ne smetaju klasične teen filmske fabule koje zaista nerijetko mogu biti cringey.

Još jedna predvidljiva, ali neodoljiva teen komedija

Prvi dio franšize ‘The Kissing Booth’ upoznaje nas s Elle Evans, tinejdžerkom čiji se cijeli svijet vrti oko prijateljstva Lee Flynom, najboljim prijateljem od najmlađih dana s kojim čak dijeli rođendan. Njih dvoje žive u svom vakumu i dijele baš sve, a čak imaju i listu pravila o prijateljstvu kao što je npr. ‘Pravilo broj 1: Samo najbolji prijatelj smije znati tvoju rođendansku želju’ ili ‘Pravilo broj 9: Braća, sestre i rođaci najboljeg prijatelja su zabranjeno voće.’ Njihov se balončić rasplini kad se Elle zaljubi u Leejevog starijeg brata Nou koji je svaki ‘zločesti’ dečko u svakoj romantičnoj komediji ikad snimljenoj: vječno je u kožnoj jakni, na motoru i često se nađe u konfliktima. Čak i ako niste gledali prvi dio možete ‘nanjušiti’ kako će se situacija rasplesti.

Drugi dio, koji je danima na prvom mjestu na trendingu na Netflixu, prati nastavak ljubavne priče, ali i novog prijateljskog trokuta. Noah odlazi na fakultet, a Elle ostaje u školi, dok u sve to ulazi treći akter, Marco, svojevrsni Nohain nasljednik u školi, koji bi mogao sve promijeniti. Tu je još uvijek i Lee čija djevojka Rachel sve teže podnosi njegovu nevjerojatnu povezanost s Elle. Njihovo je prijateljstvo ovaj put stavljeno na kocku zbog Elleine dileme – studirati na Berkleyju s Leejem kako im je u planu već godinama ili otići na Harvard gdje ju čeka Noah? I opet – nije teško pogoditi što bi se sve moglo događati.

Baš kao i prvi dio, ‘The Kissing Booth 2’ sigurno neće na vas ostaviti trajni dojam zahvaljujući inteligentnom dijalogu ili estetici filma, ali to mu ponovno nije niti cilj. Iako drugi film predugo traje za jednu tipičnu teen pričicu (čak dva sata), pohvalno je što je ‘The Kissing Booth 2’ uspio barem donekle razviti glavnu junakinju. Dok su brojni filmski kritičari prvom dijelu najviše zamjerili zastarjele stereotipe o djevojkama, u drugom nam se dijelu čini da Elle preuzima više kontrole nad svojim odlukama i stavovima. Koliko god banalne te odluke ili ti stavovi bili. Tipični teen ljubavni trokut zabavit će vas i vratiti u dane kad ste uživljeno navijali za Brooke ili Peyton iz serije ‘One Tree Hill’, a plesno natjecanje koje se uplelo u radnju bit će savršena doza ekstremnog klišeja.

Ako vam je jasno da ‘The Kissing Booth’ ne cilja na sijaset nagrada, već popularnost sličnu franšizi ‘P.S. I Love You’, onda se zavalite i pustite mozak na pašu filmovima jer im je to upravo i cilj. U suprotnom, u slučaju da očekujete išta više do puke teen zabave, preskočite ih i radije pogledajte neke nove obećavajuće serije.

Foto: Netflix/IMDb

Učitati još
Zatvori