Ako ste slušali podcast Serial, onda ćete jedva dočekati ovaj HBO krimi dokumentarac!

Ako ste slušali podcast Serial, onda ćete jedva dočekati ovaj HBO krimi dokumentarac!

I više nego jednom smo se u našim člancima dotaknuli podcasta Serial koji je postao globalni fenomen čim je lansiran 2014. godine. Krimi priča privukla je pažnju nebrojeno mnogo slušatelja zbog zanimljivog slučaja kojim se bavi. Naime, 1999. godine osamnaestogodišnji Adnan Syed optužen je za ubojstvo Hae Min Lee, svoje bivše djevojke, a u dvadeset minuta kojih se nije sjećao započeo je i završio njegov slučaj.

2014. godine, 15 godina nakon ubojstva Hae Min Lee, ispred novinarke Sarah Koenig našao se bizaran slučaj Adnana Syeda. Bez čvrstih dokaza i s jednim svjedokom koji je svakim iskazom mijenjao priču, Adnan je osuđen na doživotni zatvor. Njegovu priču saznajemo od ljudi koji su uvjereni u njegovu krivicu i onih koji ga smatraju nepravedno optuženim, putem telefonskih razgovora sa Sarah koje ona sistematizira i prenosi u podcastu istovremeno istražujući ovaj slučaj te propitkujći pravosudni sustav.

The Case Against Adnan Syed

Sve je to pokrenulo ponovno otvaranje slučaja i novi interes za Adnanovu priču koju je odlučio popratiti i HBO. The Case Against Adnan Syed je novi krimi dokumentarac koji ovog proljeća stiže na male ekrane i obećaje baciti novo svjetlo na ovaj zapetljani slučaj. Adnan sada ima 38 godina i možda će dobiti priliku dokazati svoju nevinost (ili će teret novih dokaza samo potvrditi njegovu krivnju). U traileru je jasno naznačeno da je došlo do novih otkrića u ovoj 20 godina staroj istrazi i zbog toga smo već jako uzbuđeni zbog true crime priče koja ćemo uskoro moći gledati.

Pogledajte trailer!

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori