Izašao je trailer za novi film Christophera Nolana i sasvim je jasno da je u pitanju još jedan filmski hit

Izašao je trailer za novi film Christophera Nolana i sasvim je jasno da je u pitanju još jedan filmski hit

Christopher Nolan odavno ne mora dokazivati svoj redateljski stil jer potpisuje dugačku listu filmskih uspješnica pa sad već i klasika. Nakon remek djela poput filmova ‘Memento’, ‘Interstellar’, ‘The Dark Knight Trilogy’ i ‘Inception’, izlazi njegov novi film ‘Tenet.’

Kao da samo Nolanovo ime nije dovoljno, film se ističe i glumačkom postavom. Brojnu će publiku privući upravo nova uloga Roberta Pattinsona, a tu su i John David Washington, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clemence Poesy i – naravno – Michael Caine.

Koncept vremena ponovno u fokusu

Poigravanje konceptom prolaska vremena u oduvijek je u opisu posla Christophera Nolana. ‘Tenet’ nije iznimka, ali čini se da će privući i poznavatelje njegovih radova kao i one koji nisu zaluđeni njegovim filmovima. Kombinacija čiste akcije smještene na popularne lokacije u, recimo, Londonu te neobične Nolanove radnje garantira filmski hit. Film prati Protagonista (Johny David Washington) koji ima sposobnost inverzije vremena i tako može poništiti stvari koje su se već dogodile. Tu sposobnost koristi kako bi razotkrio urote, ali otvara se i pitanje spriječavanja ‘trećeg svjetskog rata’ kao i spašavanja ljudi u budućnosti.

Prema trenutno poznatim podacima film bi trebao izaći 17. srpnja u kinima, ali zbog pandemije koronavirusa još uvijek nije sigurno hoćemo li ga gledati ovo ljeto.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori