Dvije super predstave ovog tjedna u Zagrebu

Dvije super predstave ovog tjedna u Zagrebu

Teatar Exit je ovog ljeta pripremio odlične predstave, a mi vas ovog tjedna vodimo na njih čak dvije! Sutra u 21 sat u Muzeju za umjetnost i obrt igra Ubojstvo u klubu Quasimodo, dok u nedjelju, isto u 21 sat u Muzeju za umjetnost i obrt igra predstava Konstelacije.

Ubojstvo u klubu Quasimodo

U klubu Quasimodo iza šanka leži plavokosa žena pokrivena stolnjakom. Viri tek pramen plave kose i ruka u kojoj je crvena kravata. Vlasnik kluba Joe budi se s pištoljem u ruci. Njegov prijatelj, također Joe, sinoć je negdje izgubio svoju crvenu kravatu. Ni jedan ni drugi ne sjećaju se plavuše, ali očito je da je jedan od njih dvojice ubio plavušu. Tko je to napravio i zašto? Tko je ta plavuša? I dok tako pokušavaju rekonstruirati proteklu noć, Joe 1 i Joe 2 susrest će se s izazovom razotkrivanja vlastitog životnog stanja i svojih najdubljih žudnji.

Ubojstvo u klubu Quasimodo jedanaesti je tekst hrvatskog dramskog pisca Elvisa Bošnjaka. U ovoj napetoj triler komediji život i smrt postaju dva identiteta u kojima likovi u nizu komičnih situaciju žude za idealom ljepote.

Konstelacije

Ova očaravajuća i romantična drama počinje s bezazlenim susretom muškarca i žene. Ali ono što slijedi ruši granice svijeta za koji mislimo da postoji – za koji mislimo da je stvaran., da je jedini. Muškarac i žena te beskonačne mogućnosti njihove veze. Ili ipak ne tako beskonačne? Postoji li uopće izbor ili je sve samo stvar sudbine. Konstelacije su priča o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje s naizgled beskonačnim mogućnostima, ali… On je komotan momak koji zarađuje za život kao pčelar. Na jednoj roštiljadi upoznaje Nju, toplu, inteligentnu i duhovitu ženu koja radi na fakultetu, na polju kvantne kozmologije. Genijalnost teksta je to što tu teoriju prikazuje u akciji – kroz autorov dopadljiv, posredan dijalog, pisan za digitalno doba; a ipak prepun težine i značenja. Ovaj komad je zbilja jedno začuđujuće emocionalno putovanje.

Drama “Constellations” premijerno je izvedena u Royal Court Theatre u Londonu 2012. Iste je godine proglašena najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awards, a Nick Payne najmlađim dobitnikom u povijesti dodjele spomenute nagrade.

Dvoje sretnika ili sretnice koji se do 18. srpnja u ponoć jave na ifeellucky@journal.hr sa svojim imenom i prezimenom te u predmet maila napišu ime željene predstave imaju mogućnost osvojiti po dvije ulaznice. Također, kako biste ih bili u prilici osvojiti, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti nekoga tko bi isto volio sudjelovati u darivanju.

Čestitamo dobitnicima: Irena Milardović i Marcela Filipi!

Učitati još
Zatvori