Vodimo vas na dvije super predstave ovog vikenda

Vodimo vas na dvije super
predstave ovog vikenda

DJ 1

Da Teatar Exit na svom repertoaru ima odlične predstave nije tajna. Posljednji put smo Vas vodili u novi prostor Teatra Exit, Studio Exit na predstavu Dvoje, a o velikom povratku predstave Eva Braun i novoj ovosezonskoj premijeri Don Juan u Sohou smo već i pisali. No, ovog puta vas vodimo upravo na te dvije posljednje hit predstave.

Vodimo vas na dvije hit predstave

Don Juan u Sohou sasvim se oslanja na Molireovog Don Juana iz 1665. Marber uzima radnju, gotovo sve likove, čak i Kipa iliti Kamenog gosta, tako da sve vrijednosti i značenja uspijeva transponirati u današnji trenutak.

DJ 2

Naravno da se ne može nakon egzistencijalista, posebno Camusa, zaboraviti da je Don Juan, kao apsurdan čovjek (usamljen i uvijek stranac), rezultat stanja modernog društva kojemu u potpunosti odgovara. On kao lik ogoljava to društvo, skida maske svima ostalima koji se sakrivaju pod raznim iluzijama smislenosti, vrijednosti, tradicija, običaja, pravila i morala. Njegov pad ne predstavlja nikakvu katarzu, već upravo reafirmaciju apsurda; apsurdni svijet koji je stvorio apsurdnog čovjeka ubija tog istog čovjeka, a da ništa u tom svijetu ne mijenja i ne može promijeniti.

Ovaj Don Juan danas je potpuno ambivalentan. On ni u jednom trenutku nije posve sretan ni posve nesretan, ni posve zadovoljen ni posve nezadovoljan, ni posve dobar ni posve zao. On zapravo postoji svakodnevno u nama svima. Ulaznice za predstavu Don Juan u Sohou možete kupiti na blagajni Teatra EXIT od 16:30 do 20h ili putem Ulaznica.hr.

DJ 4

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”

Ova predstava postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu. Ulaznice za predstavu Eva Braun možete kupiti na blagajni Teatra EXIT od 16:30 do 20h,  putem Ulaznica.hr ili sat vremena prije početka predstave u Gundulićevoj 37/1.

Eva Braun 1

Predstave su na repertoaru u sljedećim terminima: Eva Braun u petak 6.4. i u subotu 7.4. u 20h u Studiju Exit (Gundulićeva 37/1) i Don Juan u Sohou u petak 6.4. u 20h u Teatru Exit.

Dvoje sretnika i/ili sretnice mogu osvojiti po dvije ulaznice po predstavi pošaljete li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila u kojem je naveden naziv predstave i jedan od datuma kada biste ih htjeli pogledati, do sutra, 6. travnja u 12 sati, kada ćemo objaviti sretne dobitnike i/ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Eleonori Moslavac i Goranu Zrnčiću!

 

Eva Braun 3

Učitati još
Zatvori