Tata kupi mi auto: Večeras u Kinoteci gledamo klasik “Imam 2 mame i 2 tate”

Tata kupi mi auto: Večeras u Kinoteci gledamo klasik “Imam 2 mame i 2 tate”

U Kinoteci se održava program Autom kroz povijest filma: tata kupi mi auto, a danas je na programu klasik hrvatske kinematografije “Imam 2 mame i 2 tate”.

Imam 2 mame i 2 tate

Zoran i Đuro djeca su rastavljenih roditelja. Đuro ima 12 godina i živi s majkom i očuhom, izvođačem klasične glazbe u relativno skromnim životnim uvjetima, dok je Zoran, gimnazijalac, ostao živjeti s ocem, direktorom jednog socijalističkog poduzeća, i njegovom mnogo mlađom suprugom. Svake nedjelje Đuro odlazi na ručak ocu, dok Zoran odlazi majci, a socijalne i ekonomske razlike dviju obitelji te prepucavanja bivših supružnika svako će toliko rezultirati pokojom prijetnjom, šamarom i ostalim provokacijama.

Jedan od najpopularnijih Golikovih filmova

Do grla uronjena u popularnu kulturu tržišnog socijalizma, ova satirična komedija jedno je od najboljih ostvarenja Kreše Golika – analiza transformacije tradicionalne obitelji i klasnog raslojavanja društva, upakirana u gorko-slatku priču o odrastanju. Film je mnogočime najavio i Golikov klasik Tko pjeva, zlo ne misli (1970), s kojim dijeli i Relju Bašića i Miju Oremović u važnijim ulogama. Film počinje u 20 sati a cijena karte je 20 kuna.

Foto: Screenshot, IMDb

Učitati još
Zatvori