Filmove ova dva talijanska režisera jednostavno obožavamo

Filmove ova dva talijanska režisera
jednostavno obožavamo

Melissa P.

U posljednjih nekoliko godina nekoliko talijanskih filmaša uspjeli su se uspostaviti i dalje od Italije, ali su Paolo Sorrentino i Luca Guadagnino postupno uspjeli vratiti talijansku veličinu filmu publici širom svijeta. Njihova specifična estetika i prije bilježenje stanja, nego radnje, čine njihove filmove prepoznatljivima široj, svjetskoj publici…

Melissa P.

Melissa P., film talijanskog redatelja Luce Guadagninoa, inspiriran je autobiografskom knjigom Sto poteza četkom prije spavanja, Melisse Panarello. Melissa (Maria Valverde) je usamljena tinejdžerica koja živi sa strogom majkom i bakom punom razumijevanja (Geraldine Chaplin) na Siciliji. Jednog dana s prijateljicom odlazi na zabavu kod školskog prijatelja. Ondje Melissa doživljava prvo seksualno iskustvo s Danieleom (Primo Reggiani), dječakom iz škole. Iskustvo je daleko od onog što je zamišljala. Daniele je nasilan i sebičan, i poslije posve zaboravlja njihov susret. No Melissa vjeruje da je zaljubljen u nju, kao i ona u njega. Po povratku u školu, ona pokušava privući njegovu pozornost, no Daniele jedva da je se sjeća. Pa ipak, on iskorištava priliku da se okoristi njezinom zaljubljenošću i uvjerava je da spava s njime svaki put kad on to zaželi…

Io sono l’amore

Talijanski film u kojemu pratimo Emmu koja je napustila Rusiju kako bi živjela sa svojim mužem u Italiji. Sada su snažan društveni bračni par u Italiji, Emma je ugledna žena, majka troje djece, no osjeća da joj nešto nedostaje u životu. Jednog dana talentirani chef Antonio zaškaklja njezinu maštu i sve se promjeni… Film je prvenstveno prekrasan vizualno, scenografija je divna, kostimi savršeni, i u kombinaciji s aurom talijanske lakoće postojanja ovo je film u kojem ćete naprosto uživati.

Io sono l’amore

Io sono l’amore

Io sono l’amore

A Bigger Splash

U filmu se isprepliću životi društveno visoko profiliranog para, slavne rock zvijezde i filmskog producenta (Tilda Swinton i Matthias Schoenaerts) koji ljetuju na sunčanom vulkanskom otoku Pantelleriji, čiju idilu prekida iznenadna pojava njezina prijatelja i njegove kćeri (Ralph Fiennes i Dakota Johnson) – što donosi bujicu ljubomore i strasti te konačno i opasnost za sve njih. Režiser je u 2015. napravio vizualno prekrasni remake kultnog filma iz 1969. u kojemu je Alain Delon ostvario ulogu kao Jean-Paul, Romy Schneider kao Marianne, Maurice Ronet kao Harry i Jane Birkin kao Penelope.

A Bigger Splash

A Bigger Splash

Call Me by Your Name

Divan je to indie film režisera Luce Guadagnina koji donosi romantičnu radnju, koja prije svega osvaja svojom atmosferom, vizualnim doživljajem i blagim, laganim ljetnim ritmom. Ako ste ljubitelji filma A Bigger Splash s Tildom Swinton i Ralphom Finnesom te Dakotom Johnson iz 2015. godine., remakea La Piscina iz 1969. s Romy Schneider i Alainom Delonom, onda će vam se ovo njegovo novo ostvarenje jako dopasti. Film je ekranizacija uspješnog romana kojeg potpisuje André Aciman.

Film donosi romantičnu radnju o odnosu između mladića Elija i američkog studenta Olivera koji dođe živjeti u kući Elijevih roditelja tijekom ljeta. Elio i Oliver otkriju osjećaje koje njeguju jedan prema drugome i upute se u ljetnu avanturu koja će im zauvijek promijeniti živote. U filmu glume Armie Hammer i Timothée Chalamet, a film se počeo prikazivati u kinima početkom studenog. ako ga do sada niste pogledali, donosimo trailer koji prilično vjerno prenosi tu atmosferu karakterističnu za filmove s potpisom Guadagninija.

Call Me by Your Name

Call Me by Your Name

Suspiria

Suspiria je remake istoimenog horora iz 1977. godine u kojem mlada balerina Susie Bannion (Dakota Johnson) dolazi u Njemačku kako bi se priključila plesnom ansamblu, ne znajući što se krije iza fasade svjetski poznate trupe. U priči joj se pridružuju Tilda Swinton, Mia Goth, Chloë Grace Moretz, a film će svoju premijeru doživjeti na Filmskom festivalu u Veneciji krajem kolovoza.

Suspiria

Youth

Oskarovac Paolo Sorrentino je u svom drugom filmu na engleskom jeziku okupio impresivnu glumačku ekipu na čelu s izvrsnim veteranima Michaelom Caineom i Harveyem Keitelom. U podnožju švicarskih Alpi 80-godišnjaci Fred i Mick uživaju u otmjenom hotelu. I dok se Fred potpuno prepušta odmoru koji provodi sa svojom kćeri, udanom za Mickovog sina, Mick je zaposleni redatelj koji ubrzano završava scenarij za svoj najnoviji film. Jedan od njih dvojice dobit će zanimljivu ponudu…

Youth

Youth

Youth

La grande bellezza

65-godišnji Jep imućni je bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Film Paola Sorrentina predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

La grande bellezza

La grande bellezza

La grande bellezza

Učitati još
Zatvori