Vodimo vas i klince na super predstavu u Trešnju

Vodimo vas i klince na super
predstavu u Trešnju

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera2

Tajna dvorca strave napeta je priča koju za djecu i mlade predstavlja slavni filmski redatelj Alfred Hitchcock. Popularni krimić objavljen 1964. godine u kazalištu Trešnja uprizorit će redateljica Nina Kleflin. Predstava će premijerno biti prikazana 27. travnja 2018.

Tajna dvorca strave

„Drago mi je da sam imala priliku raditi dramatizaciju romana koji mi je bio jedan od najdražih u djetinjstvu, kod kojeg mi se posebno sviđalo što su dječaci uspjeli nadmudriti velikog Hitchcocka, te dokazati koliko su hrabri, pametni i spretni“, rekla je redateljica Nina Kleflin.

Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju troje dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva šezdesetih godina dvadesetog stoljeća, kada mladi detektivi nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i p knjižnicu.

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera3

„Veselim se predstavi jer će biti posebna atmosfera. Napravili smo skroz novi svijet koji uči djecu da oni koji možda ne izgledaju najbolje, nisu najhrabriji, niti najpametniji mogu uspjeti u životu“, kazao je Luka Bulović koji u predstavi glumi Jupitera Jonesa.

Predstava Tajna dvorca strave istovremeno se obraća i djeci i odraslima. Naposljetku, pokazat će gledateljima da se ne treba bojati nepoznatoga i da se vlastitim snagama može sve riješiti.
Trojicu detektiva glumit će mladi Trešnjini glumci Luka Bulović, Matija Čigir i Silvio Mumelaš. Alfreda Hitchcocka utjelovit će Hrvoje Barišić, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, Kruno Bakota, Jure Radnić, Tvrtko Jurić i Vanda Vujanić Šušnjar.

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera5

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera4

Kako do ulaznica?

Predstava je namijenjena publici starijoj od devet godina, koju će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima.
Scenograf predstave je Osman Arslanagić, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, glazbu oblikuje Nikolina Belan, a rasvjetu Aleksandar Mondecar. Autor plakata je multimedijalni umjetnik Zdenko Bašić.

Svi zainteresirani predstavu mogu pogledati 28. travnja, te 5. svibnja. Sretnik ili sretnica može osvojiti po dvije ulaznice za predstavu 28. travnja ili 5. svibnja ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na [email protected] s predmetom e-maila “Tajna dvorca strave” s navedenim datumom predstave kada biste ju htjeli pogledati, do 27. travnja u 16 sati kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Teni Kuruc!

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera1

Tajna dvorca strave_Damil Kalogjera

Foto: Damil Kalogjera

Učitati još
Zatvori