“Sve boje jeseni” Hrvatske radiotelevizije na Weekend Media Festivalu

“Sve boje jeseni” Hrvatske radiotelevizije na Weekend Media Festivalu

Ravnatelj Bačić, Anita Bilić, Nevena Rendeli, Marko Šapit, Mirko Fodor

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je Sve boje jeseni, jesensku programsku shemu, na ovogodišnjemu Weekend Media Festivalu u Rovinju. Vodeći godišnji skup komunikacijskih stručnjaka i predstavnika komunikacijske industrije iz cijele jugoistočne Europe ove je godine okupio više od nekoliko tisuća sudionika te petstotinjak novinara iz Republike Hrvatske i susjednih država.

Izvrsni Jazz orekstar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera uz divu hrvatske glazbene scene Zdenke Kovačiček i popularnoga pjevača Marka Tolja svojim nastupom otvorili su ovogodišnji Weekend Media Festival i digli sve prisutne na noge s najvećim jazz, rock i blues hitovima, a vrhunac večeri bio je trenutak kad su odali počast legendarnome Oliveru Dragojeviću.Brojni među njima na posebnome su HRT-ovu promocijskomu prostoru tijekom tri dana trajanja festivala imali prigodu doznati više o novostima u programima javnoga medijskog servisa tijekom predstojećih mjeseci, družiti se s poznatim HRT-ovim novinarima, urednicima i voditeljima te sudjelovati u brojnim prigodnim aktivnostima te javljanjima i emisijama uživo iz Rovinja.

Marko Šapit, Anita Bilić, Mirko Fodor

„Hrvatska radiotelevizija dugi niz godina je na Weekend Media Festivalu jer je to sjajna prigoda za predstavljanje komunikacijskim stručnjacima, ali i našim gledateljima iz cijele jugoistočne Europe. Prema podacima Europske radiodifuzijske unije, Hrvatska radiotelevizija i dalje je najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi, a to nam iz godine u godinu potvrđuje i veliko zanimanje posjetitelja za naš promocijski prostor ovdje u Rovinju”, istaknuo je glavni urednik svih pet kanala Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević te dodao: „Ove godine predstavljamo Sve boje jeseni, jesensku programsku shemu Hrvatske radiotelevizije, koja je započela prije nekoliko dana, a u okviru nje nudimo čak 85 posto domaćega sadržaja u udarnome terminu, te vrhunski odabir stranoga programa.”

Neka od zaštitnih lica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije bilo je moguće vidjeti i u Rovinju. Uz Anitu Bilić i Dajanu Šošić živost u HRT-ovu promocijskome prostoru izazvale su Nevena Rendeli . Uršula Tolj kao i urednik i voditelj jedne od najpopularnije i najgledanije ovoljetne nogometne emisije Zabivaka Marko Šapit.

Informativni medijski servis Hrvatske radiotelevizije predstavljalo je i zaštitno lice emisije Otvoreno Damir Smrtić, koji je na Weekend Media Festivalu vodio nekoliko atraktivnih okruglih stolova, te Eliana Čandrlić, glavna urednica Programa Hrvatskoga radija koja je vodila i okrugli stol Disrupt Yourself. 

HRT-ovu predstavljanju na Weekend Media Festivalu dodatno su pridonijeli odličnom zabavom te uz uključivanje u emisije na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Mirko Fodor i Andro Tomović  koji su svoje redovite radijske emisije, Globotomija i Svakom loncu poklopac uz mnoštvo smijeha te brojne goste i publiku, emitirali uključivanjem  iz Rovinja.

Sve novosti povezane s jesenskom programskom shemom posjetitelji su tijekom Weekend Media Festivala mogli doznati putem programskih najava koje su se emitirale u HRT-ovu promocijskome prostoru te u  izravnome kontaktu s HRT-ovim zvijezdama.

Foto: Ines Novković

Učitati još
Zatvori