Super filmovi koje ste možda propustili u 2018.

Super filmovi koje ste možda
propustili u 2018.

Godina koja je na izmaku bila je odlična filmska sezona. Nizali su se sjajni filmski uratci u svim žanrovima. Bilo da je riječ o velikim i ambicioznim, gotovo pretencioznim pričama ili onim manjim projektima, ono što im je zajedničko je uvjerljivost i kvaliteta koja nas je cijele godine držala fokusiranima. Kino dvorane ove su godine bile omiljena mjesta gdje smo provodili slobodno vrijeme, a za brojne se naslove tražila karta više.

Na početku godine, “Black Panther” postavio je sjajnu priču koja je ostavila pečat na cijeloj godini i s time se slaže i kritika i publika. Ostali veliki hitovi 2018. uključuju “Avengers: Infinity War”, “Crazy Rich Asians”, “Zvijezda je rođena” i “Venom”, a svi su bili veliki hitovi i kada bismo zavirili i u kino blagajne.

No, što je s manjim filmovima koje ste možda propustili pogledati? Prikupili smo popis naših omiljenih filmova iz 2018. koji su proletjeli ispod radara, ali o njima se nije mnogo govorilo kao o nekim već spomenutim filmovima. U nastavku donosimo o kojim je filmova riječ.

Paddington 2

Imaginativno i inspirativno filmsko ostvarenje. “Paddington 2” nije samo najslađi film godine, već jedan od najautentičnijih. Ima jednu od najboljih izvedbi godine u ulozi Hugh Granta kao zločinca i sramotnog glumca Phoenixa Buchanana. Indikativno je da će Grant biti nominiran za Oscara 2019. u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Prvi čovjek

Redatelj La La Landa Damien Chazelle dokazuje da se može igrati s mnogim žanrovima. “Prvi čovjek” govori o dugom putovanju Neila Armstronga, odnosno slijetanju na Mjesec. Snimalo se uzbuđenje i anksioznost svemirskih putovanja, a istodobno je film dao uvid uvid u osobni život Armstronga i kako je njegov posao utjecao na njegovu obitelj. Ryan Gosling i Claire Foy ključni su i moćni akteri koji daju samo razlog više za gledanje filma.

Smrt Staljina

Od Arnandoa Iannuccija, kreatora HBO-ove komedije i satire “Veep”, “Smrt Staljina” je zapanjujuća komedija ukorijenjena u političkoj stvarnosti koja je ispunjena nezaboravnim jednovolumenskim linijama i pametnim oslikavanjem situacije. Nije zaglibila u karikaturalnost, odnosno ne ismijava tu razornu stvarnost kojom je film nadahnut. Ovaj film je označen nastupima Jason Isaacsa, Rupert Friendja i Steve Buscemija koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

First Reformed

Ethan Hawke izvodi nastup svoje karijere u “First Reformed” dok se suočava sa svojom uznemirujućom prošlošću. Hawkeova izvedba u ovoj čudnoj, ali odličnoj drami utvrđuje da je njegov talent uistinu nepravedno podcijenjen za prvih nekoliko desetljeća njegove karijere.

Solo: A Star Wars Story

Mnogo je ljudi vidjelo “Solo”, ali to je još uvijek bio neuspjeh u usporedbi s drugim filmovima “Star Wars” edicije. Nije savršeno djelo, ali zabavno je i prepuno zanimljivih likova, uključujući L3-37 i Young Lando Calrissian. Solo ima svoju dozu impresivnih svemirskih kadrova i efekata iza kojih stoji Disney. Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

Solo je uzbudljiva priča o intergalaktičkim avanturama mladog Hana Soloa, o tome kako je upadao u teške situacije, kako se s njima nosio te kako su ga te iste pustolovine oblikovale u kultni lik kojeg danas poznajemo i volimo – krijumčara, pobunjenika i heroja.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori