Kratkometražni naslovi na platformi croatian.film pogledani 100.000 puta!

Kratkometražni naslovi na platformi
croatian.film pogledani 100.000 puta!

Od pokretanja platforme do danas kratkometražni filmovi na platformi croatian.film pogledani čak 100.000 puta! Bilježi se i velik broj ulazaka na stranicu, stranicu je posjetilo 135.000 jedinstvenih korisnika, koji su pregledali sadržaj 720.000 puta. Najviše posjeta došlo je iz Hrvatske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Top-deset najgledanijih naslova: Mucica (Aldo Tardozzi, 2012.), U plavetnilo (Antoneta Alamat Kusijanović, 2017.), Neobična kupka gospodina Otmara (Niko Radas, 2019.), Gamer girl (Irena Jukić Pranjić, 2016.), Ritki zrak (Šimun Šitum, 2016.), Imaš ti neku priču? (Dario Juričan, 2010.), Igra malog tigra (Jasna Nanut, 2015.), Zvir (Miroslav Sikavica, 2016.), Pametnice (Sonja Tarokić i Hana Jušić, 2010.) i Peti kat lijevo (Renata Lučić, 2018.).

Kratka filmska forma igra važnu ulogu u industriji jer je najčešće prvi pokušaj filmaša u stvaranju filma. Tu se bruse redatelji, scenaristi, glumci, montažeri i ostali filmski profesionalci. Brojni filmski festivali, prepoznavši važnost kratke forme, odvajaju dio programa za prikazivanje i promociju kratkog metra. 

Tu vrijednost prepoznao je i Zagreb Film Festival još prije petnaest godina i pokrenuo natjecateljski program hrvatskih kratkometražnih igranih filmova pod nazivom Kockice. Taj posjećen i iznimno popularan program već godinama djeluje kao jedna od najvažnijih platformi za promociju domaćih mladih talenata u regiji. Naša platforma croatian.film zamišljena je kao razvoj i nadogradnja Kockica, odnosno kao proširena selektorska ruka koja omogućuje svim gledateljima i gledateljicama kvalitetan pregled i uvid u domaću kratkometražnu produkciju u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

Platforma je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i Hrvatskog audiovizualnog centra, a nositelj projekta je umjetnička organizacija Zagreb Film Festival. Filmove gledajte i dalje na www.croatian.film

Učitati još
Zatvori