Star Film Fest ljeto će zaključiti najboljim filmovima mladih autora

Star Film Fest ljeto će zaključiti
najboljim filmovima mladih autora

U trenutku kad ljeto pomalo privodimo kraju, Sisak nam donosi još malo razloga za veselje. Naime, Star Film Fest održava se u rujnu i na rasporedu ima najbolje kratkometražne filmove koje će predstaviti široj publici.

Ovogodišnji Star Film Fest pod rednim brojem ‘devet’ održava se od 1. do 3. rujna 2022. godine. Ni sve prepreke s kojima se Sisačko-moslavačka županija susrela unazad godinu dana nisu spriječile organizatore da i ove godine razapnu projekcijsko platno.

Ostvarenja iz cijelog svijeta

Stručne selektorice Festivala Anja Kavić i Martina Mladenović odabrale su filmove natjecateljskog programa nadolazećeg izdanja Star Film Festa. U rujnu ove godine publici i žiriju će biti predstavljena 33 najbolja filma od ukupno pristiglih 3465 filmova iz cijelog svijeta.

Broj i raznolikost prijava ove godine je posebno oduševio stručni žiri, a selektorica Anja Kavić kaže da nas na filmskom platnu ove godine očekuje puno smijeha, suza ali i zvjezdane prašine.

Organizatori Star Film Festa i ove godine s nestrpljenjem očekuju upriličiti još jedan festival na svjetskoj razini, a detaljan program za 9. izdanje Star Film Festa bit će uskoro dostupan. Prikazat će se filmovi iz Južne Koreje, Tajvana, Egipta, Japana, Kine, Turske, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, BiH, Srbije i Hrvatske. Filmske projekcije također će biti popraćene dobrim glazbenim programom i edukativnim radionicama.

Inače, Star Film Fest je hvalevrijedan projekt koji je posvećen isključivo mladim, talentiranim autorima. Upravo njima pruža platformu za predstavljanje svojih radova publici. Ovaj filmski festival omogućava afirmaciju polaznicima Akademije dramskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti, ali i bilo kojoj mladoj osobi koja se želi baviti filmom izvan akademskih okvira. Upravo zato, nakon sunca, mora i soli, rezervirajte termine za Sisak i kratke filmove na devetom izdanju Star Film Festa!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori