Monodrama Soba za poglede progovara o tjeskobi i nesigurnostima – gledamo ju u Uraniji ove subote

Monodrama Soba za poglede progovara o tjeskobi i nesigurnostima – gledamo ju u Uraniji ove subote

Ove subote Urania – prostor kreacije ugostit će sjajnu predstavu “Soba za poglede” nastalu prema priči Virginije Woolf „Nova haljina“. Monodrama je to o nesigurnostima i izloženim pogledima drugih, koji nisu uvijek tihi i pažljivi. Na rasporedu je od 20 sati.

Tjeskoba i sram kao suština priče

Raširen i izrazito nepopularan fenomen tjeskobe i srama, elementi socijalne fobije kao posljedice nesnalaženja u dominantnim društvenim obrascima. Događaji kojima često pridajemo veću pozornost nego što doista zaslužuju, intrigantne su točke u svijetu prepunom happeninga i evenata u kojima je sve unaprijed određeno i likovno zadano. Priča na posve dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring. Ona naoko nevažanim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada, pokušava razbiti ciklus nesigurnosti i nemira koje osjeća pred drugim ljudima. Ona želi poraditi na svojoj nedruštvenosti. Suočena s posljedicom svojega izbora, stidljiva i gotovo nijema od usmjerenosti na vlastite nedostatke, prekomjerno opterećena dojmom koji ostavlja na druge, ne uspijeva se uključiti u opći slijed večeri. No to nipošto ne znači da se njezin trud nije isplatio.

Odlična ekipa koja radi predstavu

“Soba za poglede” rezultat je sjajnog kreativnog tima. Predstavu je režirala Marina Petković Liker prema prijevodu Sanje Lovrenčić. Glumi sjajna Ivana Buljan Legati, kostimografkinja i scenografkinja je Zdravka Ivandija Kirigin dok fotografiju, dizajn i video potpisuje Darije Petković. Sjajnu glazbu u predstavi radili su MrLee&IvaneSky – Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Predstava je osvojila 2 nagrade za najbolju izvedbu monodrame na međunarodnim festivalima monodrame BEFEMON u Vojvodini, te MONOAKT na Kosovu. Cijena ulaznice je 60 kuna.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori