Guilty pleasure komedije koje će vam popraviti ovo popodne

Guilty pleasure komedije koje će vam
popraviti ovo popodne

Mnogi će od nas ovo sivo poslijepodne iskoristiti za ljenčarenje kod kuće s obitelji. Iako je vikend još daleko, atmosfera nedjeljnog bluesa motivirala nas je da se izvalimo u kauč i provedemo popodne uz film. Posljednjih nekoliko tjedana uživali smo u nizu genijalnih drama ljubavne i društvene tematike, ali i najstrašnijih horora. Danas je, ipak, vrijeme za nešto puno lakše, jednostavno i stvoreno za opuštanje. Svi imamo svoje guilty pleasure komedije; znate ih, slavne komedije u kojima je radnja nevjerojatno jednostavna, ponekad očekivana i već viđena, ali istovremeno neodoljivo zabavna i duhovita. Vjerojatno ih ne bismo svrstali u najkvalitetnije filmove i filmove desetljeća, ali kao da su stvorene za lijena filmska popodneva i jednostavno ih obožavamo!

13 Going 30

’13 Going 30′ nedvojbeno je jedna od najslađih filmova ikad snimljenih, iako ga nikad nisu krasile visoke ocjene kritičara. Jennifer Garner glavna je protagonistica slavne komedije iz 2004. godine kojeg pogledamo iznova svaki put kad na njega naiđemo na televiziji. Radnja prati tinejdžerku koja se jednog jutra budi u tijelu odrasle žene i mora se snaći u svijetu odraslih o kojem još ništa ne zna. Kako pratimo njezine nespretne pokušaje na poslu i s prijateljima, istovremeno otkrivamo i ljubavnu priču između naše junakinje i muškarca kojeg je utjelovio Mark Ruffalo.

The Princess Diaries

Anne Hathaway svoju je karijeru lansirala upravo ovom guilty pleasure komedijom u kojoj ćete uživati i ako je pogledate ovog popodneva – bez obzira jeste li ju gledali već mali milijun puta! ‘The Princess Diaries’ izašao je 2001. godine i temelji se na knjigama Meg Cabot. Anne Hathaway u filmu glumi neuglednu tinejdžerku Miu koja živi s otkačenom mamom, a u srednjoj školi je nitko previše ne doživljava. Život joj se preokreće kad ju nakon smrti oca s kojim nije živjela posjeti njegova majka (njezina baka) Clarisse (Julie Andrews) kraljica imaginarne Genovije. Smušena Mia preko noći se pretvara u ogromnu zvijezdu jer ona je zapravo princeza i to jedina nasljednica kruna u Genoviji.

Bridget Jones’s Diary

S Bridget Jones smo svi barem jednom rezonirali u životu i baš zato je ovo savršeni comfort watch za ovo popodne. Nikad nije bio na glasu kao izvrstan film, ali od 2001. godine kad je izašao prvi dio, svi smo zavoljeli Bridget Jones i njezine životne pehove. Prvi nam je film oduvijek najdraži, smješten je u božićno doba i baš je odličan izbor za one koji su željni doze nostalgije. Renee Zellweger, Colin Firth i Hugh Grant neponovljiva su kombinacija u filmu koja nas baš svaki put oraspoloži.

Friends With Benefits

Prošlo je već 9 godina otkako je izašla romantična komedija s Justinom Timberlakeom i Milom Kunis, a ne čudi da je uz takva imena film ostvario veliki komercijalni uspjeh, iako je slabije prošao kod kritičara. Mi ga uvijek volimo pogledati – zabavan je, jednostavan i stvoren za pustiti mozak na pašu. Prati Dylana i Jamie, uspješne mlade ljude koji se upoznaju u New Yorku i postanu bliski prijatelji. No, kad započnu casual ljubavnu aferu, njihov se odnos počinje komplicirati.

21 Jump Street

Umiranje od smijeha uz Channinga Tatuma i legendarnog Jonah Hilla je zagarantirano. Filmski ‘Lolek i Bolek’ glume nesposobne policajce koji su poslani na undercover zadatak koji je srž ove slavne komedije: moraju se vratiti u srednju školu u kojoj će glumiti učenike kako bi raskrinkali lanac droge. Dok se pretvaraju da su učenici, događaju im se bizarne situacije, a moraju se suočiti i s vlastitim stvarnim iskustvom koje su prošli u srednjoj školi.

The Heat

Kvazi-policijska komedija s Melissom McCarthy i Sandrom Bullock u glavnim ulogama uvijek nas nasmije do suza. Što je Adam Sandler u ‘običnim’ komedijama, to je Melissa McCarthy u akcijskim komedijama. ‘The Heat’ se vrti oko FBI-jeve agentice Sarah Ashburn (Bullock) i detektivke iz Bostona Shannon Mullins (McCarthy) koje moraju riješiti veliki slučaj. Jedini je problem – što se ne podnose. Ashburn je uštogljena i uvijek igra po pravilima, dok je Mullins direktna, neuredna i bez dlake na jeziku.

Failure to Launch

I za kraj dvije slavne komedije s Matthewom McConaugheyjem. Prvi je ‘Failure to Lauch’, film s apsurdno lošim ocjenama koji jednostavno ima ono nešto zbog čega nam ga je uvijek drago pogledati. McConaughey i Sarah Jessica Parker glume glavne protagoniste romantične komedije. Film prati 35-godišnjeg Trippa koji još uvijek živi sa svojim roditeljima, sve mu je servirano na pladnju i on u tome ne vidi problem. Međutim, njegovoj je majci (koju je utjelovila legendarna Kathy Bates), jednostavno dosta. U pomoć zove Paulu (Sarah Jessica Parker), ženu koja s bavi netipičnim zanimanjem – stručnjakinja je za takve situacije i njezina je zadaća ući u vezu s Trippom kako bi se on konačno razdvojio od roditelja. No, ne naslućuje da on nije kao drugi muškarci s kojima je radila i da će se i sama uplesti u ljubavne problem.

How to Lose a Guy in 10 Days

‘How to Lose a Guy in 10 Days’ komedija je iz 2003. godine s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem u glavnim ulogama. Matthew glumi lik Benjamina Barryja, marketinškog stručnjaka i muškarca koji prilično često ‘mijenja’ žene. Kako bi on dobio veliku kampanju kladi se da može natjerati bilo koju ženu da se zaljubi u njega unutar 10 dana, dok istovremeno lik Andie Anderson, koju glumi Kate Hudson mora napisati članak kako se riješiti frajera u 10 dana… Ne moramo niti spomenuti koliko nesporazuma, krivih poteza i krivih pretpostavki se tijekom filma desi dok na kraju, naravno, ovaj par ne završi zajedno.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori