Kraj srpnja rezerviran je za Šibenik Dance Festival
Kraj srpnja rezerviran je za Šibenik Dance Festival

Kraj srpnja rezerviran je za
Šibenik Dance Festival

Šibenik je grad koji je posljednjih godina postao ljetna meka za brojne koncerte i festivale. Uskoro će postati bogatiji i za plesne predstave koje će se održati u sklopu manifestacije Šibenik Dance Festival koji je na rasporedu posljednjeg tjedna u srpnju.  Mjesto radnje fascinantne su tvrđave i trgovi ovog dalmatinskog grada.

Umjetnost koja slavi pokret

Jedanaesto izdanje Šibenik Dance Festivala prepuno je plesnih predstava, ali i brojnih edukacijskih radionica. Plesne radionice djeci i mladim plesačima omogućuju da poboljšaju plesnu tehniku, nadograde svoje plesne vještine te dobiju novo nadahnuće za bavljenje umjetnošću koja slavi pokret. Festival se održava od 25. do 30. srpnja, a u grad dovodi vrhunske plesne pedagoge iz cijelog svijeta.

Radionice eminentnih umjetnika

Radionice ovogodišnjeg izdanja festivala vodit će Kate Jablonski iz Sjedinjenih Američkih Država, Olivia Court Mesa iz Izraela, Danka Sekulović iz Srbije te Ivona Grubišić Pupić i Virna Hošnjak iz Hrvatske.

Kate Jablonski svojevrstan je svjetski plesni fenomen. Spada među najpraćenije koreografe na YouTubeu. Njezin jedinstven plesni jezik i živopisan stil podučavanja mlade plesače potiče da s užitkom svladavaju atraktivne plesne kombinacije.

Olivia Court Mesa prvi će put sudjelovati na Šibenik Dance Festivalu. Podučavat će suvremene plesne tehnike s naglaskom na otkrivanje potencijala tijela kroz tehniku plesa na podu te funkcionalnom kretanju s elementima ‘partneringa’.

Razigrana cirkuska radionica

Circus Workshop, radionicu žongliranja i akrobatike, vodit će Danka Sekulović.

Tijekom tri dana trajanja radionice mlade ćemo polaznike upoznati s osnovama nekoliko cirkuskih disciplina. Bilo da je u pitanju partnerska akrobatika ili manipuliranje objektima i žongliranje, tijekom radionice će se raditi na uspostavljanju grupe i zajedništva, na izgradnji povjerenja i pomicanju granica u razigranom, ali sigurnom ozračju, istaknula je Danka Sekulović.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja Šibenik Dance Festivala možete provjeriti na službenim stranicama. Plesne radionice tijekom trajanja Festivala bit će organizirane u sportskoj dvorani Miminac i Tehničkoj školi Šibenik.

Foto: PR

 

 

Učitati još
Zatvori