Sex Education je nova Netflixova serija koju ćete večeras odbingeati

Sex Education je nova Netflixova serija
koju ćete večeras odbingeati

Sex Education

Prilično je osvježavajuće naletjeti na seriju, film ili priču koja se bavi ljudskom seksualnošću na jedan ogoljeli i iskren način. Sex Education je nova Netflixova serija koja je dostupna za gledanje od 11. siječnja i prati priču o Otisu (glumi ga Asa Butterfield), šesnaestogodišnjaku koji živi s majkom, seksualnom terapeutkinjom (glumi ju Gillian Anderson) u prilično idiličnom britanskom mjestu, a čiji seksualni život se tek počeo buditi. Njihov odnos i njezina profesija samo kompliciraju stvari i čine sve izuzetno neugodnim i nespretnim.

Otis se početkom nove školske godine sprijateljuje s buntovnicom Maeve (glumi ju Emma Mackey) u koju se postepeno i zaljubljuje. Spletom okolnosti otkriva se da Otis ima dar slušanja i pomaganja drugim tinejdžerima pri njihovim seksualnim i ljubavnim problemima (da, u seriji su seks i ljubav prilično isprepleteni!) te njih dvoje započinju neku vrstu seksualne terapije u školi. Kako radnja odmiče saznajemo i neke manje smiješne i zapravo ozbiljne stvari u njihovim životima, no pristup svemu je prilično jednostavan i iskren te iako serija obiluje urnebesnim scenama, ona nije prvenstveno komedija. Stvari su i u stvarnom životu jako često tragikomične, a Sex Education to vrlo vjerno prenosi i na mali ekran.

U seriji gledamo odličnu Gillian Anderson, koja nas je pomalo i iznenadila s ulogom majke, seksualne terapeutkinje, no uloga joj super stoji. Asa Butterfield se odlično snašao kao smušen, pomalo introvertiran i iznimno pametan tinejdžer Otis, a cijela paleta sporednih likova je isto odlično razrađena – najbolji gay prijatelj Eric, problematičan, no iznimno osjećajan sin ravnatelja škole Adam, ravnatelj škole Mr. Groff, sportaš Jackson i drugi.

Serija donosi deset epizoda u prvoj sezoni i kreatorica Laurie Nunn dala je naslutiti da se planira i druga. Osim što jedva čekamo drugu sezonu zbog super priče i likova, soundtrack serije je nešto što nas je odmah osvojilo i vrti se na repeat!

https://www.youtube.com/watch?v=o308rJlWKUc

Učitati još
Zatvori