Vjerojatno ste već izbingeali ‘Behind Her Eyes’, a mi smo izdvojili 6 sličnih serija s kojih nećete skinuti pogled

Vjerojatno ste već izbingeali ‘Behind Her Eyes’, a mi smo izdvojili 6 sličnih serija s kojih nećete skinuti pogled

serija Behind Her Eyes cover

Serija ‘Behind Her Eyes’ bila je jedna od najiščekivanijih noviteta koje nam je Netflix iznjedrio u veljači. Očekivano, serija je zasjela na prvo mjesto u trendingu! Mnogo je onih koji su je izbingeali u vrlo kratko vrijeme zahvaljujući napetoj radnji i psihologiji glavnih likova koja nas tjera da nastavimo gledati.

Šest epizoda mini serije prate život mlade samohrane majke Louise koja živi, tek naizgled, miran život, sve dok se ne uplete u aferu sa svojim poslodavcem. Međutim, igrom slučaja upoznaje njegovu suprugu s kojom paralelno počinje stvarati prijateljstvo. Toksični ljubavni trokut ubrzo se pretvara u strahovite psihološke igre koje se temelje na tajnama.

Serije slične ‘Behind Her Eyes’

Nakon što ste pogledali svih šest epizoda, vjerojatno, kao i mi, vapite za nečim jednako napetim i pomalo twisted. Odabrali smo serije slične ‘Behind Her Eyes’ koje će vas prikovati uz ekran na nekoliko sati!

Tell Me Your Secrets

Na Amazon Prime nedavno je stigla psihološka dramska serija ‘Tell Me Your Secrets’ u kojoj glume Lily Rabe, Amy Brenneman, Hamish Linklater i Enrique Murciano.

Baš kao i ‘Behind Her Eyes’, fokusira se na tri glavna lika koja proganja i veže kompleksna prošlost. Emma je mlada žena koja se suočila s ubojicom, John je bivši zatvorenik koji želi pronaći iskupljenje, dok je Mary majka koja želi otkriti istinu o svojoj misteriozno nestaloj kćeri. Njihovi se životi prepliću na neobične načine, a ubrzo prestaje biti sasvim jasno tko je pozitivac, a tko negativac.

The Sinner

‘The Sinner’ je prije nekoliko godina izazvala pravi boom među publikom, a uzbuđenje nije uvenulo ni svakom novom sezonom jer funkcioniraju zasebno kao nove priče. Radnja prati Harry Ambrosea, detektiva koji pokušava rasplesti tajne iza tek naizgled vrlo jednostavnih slučajeva. Međutim, Harryja intrigira zašto su tako jednostavni ljudi počinili strašne zločine.

Mindhunter

‘Mindhunter’ je bez sumnje Netflixova najvažnija uspješnica posljednjih godina. Slično (ali produbljenije) kao u ‘Behind Her Eyes’, radnja se ponajviše oslanja na psihologiju likova – i ubojica i agenata. Serija prati priču, inače baziranu na istinitim događajima, dvojice FBI agenata koji kasnih 70-ih, uz pomoć doktorice psihologije, znanstvenice, počnu istraživati ponašanje teških kriminalaca i otkrivaju kako i zašto okolina djeluje na njihovo ponašanje i na njihov razvoj u grozne i zastrašujuće ubojice kakvima su i bili.

Posebice je interesantna jer vas uvlači u svijet psihološke kriminalistike i tehnika profiliranja ubojica i zločinaca. Serija inače nosi potpis genijalnog Davida Finchera.

Bloodline

Dramska serija ‘Bloodline’ fokusirana je život obitelji Rayburn koja se na prvu čini kao sasvim regularna obitelj, savršeno uklopljena u zajednicu u kojoj žive na Floridi. Izdvaja ih jedino veliko bogatstvo i vlasnici su hotelskog resorta na Floridi. Međutim, obilježeni su brojnim tajnama, a posebice su nategnuti njihovi odnosi unutar obitelji. Kako se isti raspliću, tako paralelno radnja polako dostiže vrhunac. Twisty, triler serija dobila je posebne pohvale za glumačka lica Bena Mendelsohna, Lindu Cardellini, Kylea Chandlera.

Big Little Lies

Još uvijek aktualni hit vjerojatno ne moramo ni opisivati. Međutim, ako kojim slučajem niste u vojsci obožavatelja HBO serije, sad je idealan trenutak ako želite nešto sasvim neočekivano, prepuno zavrzlama i preokreta u radnji. Serija je snimljena prema istoimenom književnom predlošku Liane Moriarty koja je 2017. apsolutno sve prikovala uz male ekrane svojom radnjom te glumačkom postavom. 

Quicksand

Možda ne podsjeća na seriju ‘Behind Her Eyes’ radnjom i likovima, ali svakako osjećajem neizvjesnosti i napetosti. Netflixov ‘Quicksand’ snimljen je po istoimenom romanu. Švedska serija donosi radnju oko pucnjave u školi u Stockholmu. Sumnjiči se Maja Norberg za ubojstvo svog dečka i najbolju prijateljicu. Motivi koji se usput otkrivaju te sve što se događa kako se radnja dalje odvija promijenit će vaše pretpostavke i zaključke za kraj više puta.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori