Serije nastale prema romanima koje ćemo tek obožavati

Serije nastale prema romanima koje
ćemo tek obožavati

The Little Drummer Girl

Iskustvo nam govori kako su najuzbudljivije i najintrigantnije TV serije i filmovi snimljeni upravo prema romanima maštovitih i britkih književnika čiji oštar um i spisateljsko umijeće kreira predloške za scenarije koji obilježavaju cijele kinematografske epohe.

Sada kada smo zakoračili u dane produženog vikenda, osim što možemo bez grižnje savjesti da ćemo propustiti neku od obaveza gledati serije i filmove koje već dugo planiramo, a i filmski maratoni su dobrodošli. Uz to, možemo istražiti što nam tek dolazi kao kinematografska poslastica i napraviti plan za buduća sredstva obožavanja.

U najavi su odlične serije sa sjajnom glumačkom postavom koje se rade prema uspješnim romanima uglednih književnika.

Što nas sve čeka krajem ove godine i početkom sljedeće, a da je snimano prema književnom predlošku, pročitajte u nastavku.

The Little Drummer Girl

The Little Drummer Girl je miniserija nastala prema istoimenom romanu koji je napisao John le Carré. Florence Pugh glumi Charlie, glumicu koja se nađe u nezavidnoj i složenoj situaciji kao dvostruka agentica nakon što se susrela s tajanstvenim čovjekom Beckerom (Alexander Skarsgård) i špijunom po imenu Kurtz (Michael Shannon). Složeni odnosi i likovi najavljuju duboku i inteligentnu seriju koja ne samo da zabavlja već i potiče na razmišljanje. U ovom trenutku je i poznat datum premijere prve epizode serije, odnosno 19. studenog.

The Haunting of Hill House

Radnja serije se fokusira na petero braće i sestara koji su živjeli u ukletoj kući i okupili se kao odrasle osobe nakon samoubojstva najmlađe sestre. Oni su prisiljeni suočiti se s duhovima koji vrebaju unutar njihovih ličnosti, kao i u samom domu. U seriji se pojavljuju izvrsni glumci kao što je Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas, Elizabeth Reaser i Timothy Hutton.

Nightflyers

Serija koja se temelji na George R. R. Martinovoj znanstveno-fantastičnoj horor noveli. Budući da je riječ o djelu iz pera, odnosno tipkovnice autora Game of Thrones, možemo očekivati uzbudljivu seriju čijim intrigama nema kraja. Radnja je postavljena u 2093. godinu, kada skupina znanstvenika odlazi u svemir i traži drugi život. No, na odlasku u drugu galaksiju shvaćaju da opasnost nije u svemiru već je s njima na brodu. Čini se kako će ova serija obilježiti aktualnu jesen.

Catch – 22

Priča prati bombardera svjetskog rata Yossariana koji je ljut na one koji ga pokušavaju ubiti i koji su prisiljeni letjeti u stalnu opasnost. Serija će okupiti zvijezde poput Christophera Abbotta, Kylea Chandlera, Hugha Lauriea i Georgea Clooneya što predstavlja svojevrsni izazov, ali i izvjesna očekivanja od gledateljstva. Premijerno prikazivanje je zakazano za početak 2019. godine.

The Name of the Rose

Kultni roman Ime ruže Umberta Eca koji je obilježio generacije čitatelja uskoro ćemo gledati u ekraniziranoj verziji u formi miniserije. Misterija i zamršena ubojstva sada će se preslikati na male ekrane te ćemo imati priliku usporediti slike koje smo zamišljali čitajući roman s redateljevom vizijom ovog slavnog književnog djela. Radnja serije smještena je u talijanskom samostanu gdje je više ljudi pronađeno mrtvo i redovnik počinje istraživati zločin. John Turturro, Rupert Everett i Michael Emerson su glumačke zvijezde koje će dati svoj pečat seriji koju ćemo u 2019. prvi puta pogledati.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori