Emisije koje će obožavati svi koji vole kuhati

Emisije koje će obožavati svi
koji vole kuhati

Nedjelja navečer idealno je vrijeme za opuštanje, a nema boljeg od opuštanja uz omiljenu tv seriju ili emisiju. Ako ste već iscrpili cijeli trending, možda biste se mogli okrenuti malo ukusnijem repertoaru. Okupili smo nekoliko omiljenih kulinarskih emisija, od kojih će vam odmah narasti zazubice.

Chef’s Table

Chef’s Table je popularna i nagrađivana dokumentarna serija u kojoj vas neki od najboljih kuhara na svijetu uvode u svijet internacionalne kuhinje.

Street Food

Street Food je dokumentarna serija objavljena od kreatora Chef’s Tablea, a vodi gledatelje u detaljan obilazak najboljih street food mjesta u 9 azijskih gradova. Svaka epizoda istražuje kulturu i povijest grada kroz hranu koju jedu stanovnici.

Salt Fat Acid Heat

Salt Fat Acid Heat je serija nastala prema istoimenoj kuharici Samine Nosrat, a u svakoj se epizodi istražuje kako se kombiniraju osnovni dijelovi kuhanja – sol, masnoća, kiselina i toplina. Nosrat putuje u različite zemlje, razgovarajući i kuhajući s kuharima, poljoprivrednicima i drugim proizvođačima hrane, nadahnjujući gledatelje da isprobaju nove stvari u vlastitim kuhinjama i razmisle o tome kako najukusnija jela počinju s osnovnim detaljima.

Cooked

Godine 2013. pisac Michael Pollan objavio je knjigu pod nazivom Cooked: A Natural History of Transformation. Manje od tri godine kasnije, knjiga je adaptirana u četverodijelnu dokumentarnu seriju u kojoj Pollan istražuje kako kuhanje mijenja hranu i oblikuje civilizaciju.

Ugly Delicious

Svaka epizoda ove Netflixove emisije posvećena je istraživanju povijesti jednog popularnog jela. Chef David Yang razgovara s prijateljima, kolegama kuharima i poznatim osobama kako bi otkrio kako i zašto su ljudi zavoljeli pizzu, tacose, prženu piletinu i još mnogo toga.

The Chef Show

U emisiji The Chef Show redatelj, glumac i ljubitelj hrane Jon Favreau i chef Roy Choi istražuju hranu u kuhinji i izvan nje s poznatim kuharima i slavnim prijateljima.

Breakfast, Lunch & Dinner

U ovoj emisiji chef David Chang u pratnji slavnog gosta istražuje pojedini grad, njegovu kulturu i kuhinju. Dok par putuje kroz svaki grad, otkrit će i nove i iznenađujuće stvari o sebi. Kroz Vancouver mu je društvo pravio Seth Rogen, u Marrakeshu je bio s Chrissy Teigen, a u Los Angelesu s Lenom Waithe.

Restaurants on the Edge

Ideja serije Restaurants on the Edge jest da restorani na nevjerojatnim lokacijama često imaju lošu hranu. Domaćini emisije – chef Dennis Prescott, dizajnerica Karin Bohn i ugostitelj Nick Liberato – odlaze na lokacije diljem svijeta kako bi renovirali jelovnike restorana, poslovne modele i dekor.

Foto: Screenshots

Učitati još
Zatvori