Netflixova nova true crime serija jedna je od daleko najjezivijih koje smo gledali posljednjih mjeseci

Netflixova nova true crime serija jedna je od daleko najjezivijih koje smo gledali posljednjih mjeseci

Streaming div posljednjih se godina podosta okrenuo uključivanju true-crimea dokumentarnih serija u svoj ponuđeni sadržaj. Prošlu je godinu u tom smislu obilježio serijal ‘Unsolved Mysteries’ koji smo pogledali u dahu, ali i puno je prije Netflix pojačao produkciju priča o stvarnim zločinima.

Najnovija antologijska serija ‘Crime Scene’ osvrtat će se na pojedinačni slučaj u svakoj novoj sezonu, a prva je na redu ‘Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel.’

Neobjašnjiva priča o nestanku u jezivom Cecil Hotelu

Pristigla sezona bavi se slučajem Elise Lam koja je 2013. godine iznenada nestala na svom putovanju u Los Angelesu. Potpuno neobjašnjivo, bez ikakvog traga za sobom. Međutim, slučaj njezinog nestanka grana se u široku povijest cijelog jezivog Cecil Hotela, hotela s burnom prošlošću u kojem se na tjednoj bazi događaju ubojstva, samoubojstva i nasilje.

Tako se cijelo vrijeme prepliće priča mlade Elise, čija je posljednja pojava na kameri u dizalu naježila i zbunila cijeli svijet, te zloglasnog hotela koji se od luksuza s početka 20. stoljeća srozao na najomraženije područje Los Angelesa.

Kroz seriju upoznajemo policajce i detektive koji su radili na slučaju, goste koji su istovremeno odsjedali u Cecilu kad i nestala Elisa, novinare koji su pratili slučaj te osobe koje su živjele u blizini hotela.

Serija kombinira pregršt arhivskih snimki koje su dostupne jer se slučaj zbio prije samo osam godina te svjedočanstva onih koji su htjeli stati ispred kamera. Također, u priču nas uvodi interpretacija Elisinih objava na Tumblru kojih je bilo mnogo i koji je studentica tretirala kao svoj mali dnevnik. Iznenađujuća otkrića i obrati, ali i cijeli Cecil Hotel sam po sebi dovoljno su creepy da ih nećete htjeti gledati sami!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori