Stiže serija ‘The Girl With the Dragon Tattoo’ po slavnoj trilogiji Stiega Larssona!

Stiže serija ‘The Girl With the Dragon Tattoo’ po slavnoj trilogiji Stiega Larssona!

Pisac, aktivist i novinar – sve je te titule imao danas kultni Stieg Larsson, autor ‘Milennium’ trilogije koja pripada najvažnijim književnim ostvarenjima 2000-ih godina. Glasi kao jedan od najbolje prodavanih serijala u povijesti. Iako je Larsson planirao napisati čak 10 knjiga, iznenadno je preminuo 2004. godine zbog čega je završio tri knjige i nije doživio ni njihovo objavljivanje.

Izvrsne su vijesti da stiže prva serija na temelju trilogije!

Psihološki triler smješten u nove okolnosti

Prva knjiga, ujedno najpoznatija, ‘The Girl With the Dragon Tattoo’ psihološki je triler o Lisbeth Salander – djevojci s tetovažom zmaja. Priča prati Mikaela Blomkvista, novinara koji mora otići iz svojih novina zbog zatvorske kazne na koju je osuđen. Međutim, dobiva neobičnu ponudu jednog bogataša da istraži nestanak njegove nećakinje. Na mračnom zadatku koji konstantno šokira pridružuje mu se upravo Lisbeth.

Nova serija na kojoj rade Amazon Studios, Left Bank Pictures i Sony zapravo će se bazirati na Lisbethinom liku. Smjestit će je u današnjicu odnosno u modernu okolinu i okružiti novim likovima. Iz Amazona su poručili da će se serija zato povezati s obožavateljima originala, ali i novom generacijom gledatelja.

Rooney Mara već je jednom utjelovila Lisbeth Salander        

Larssonov prvi roman iz trilogije već je i filmski adaptiran. Postoji švedska verzija na temelju tri knjige, a posebno je pažnju ukrala američka ekranizacija. Izašla je 2011. godine, a glavne likove glumili su Rooney Mara i Daniel Craig. Očekivano, film je dobio izvrsne kritike, a Mara je za ulogu Lisbeth Salander dobila i nominaciju za Oscara.

Ako ste zainteresirani za izvrsne filmove, jednako napete kao i Larssonova trilogija – preporučamo vam neke s ove liste.

Foto: IMDb, Amazon

Učitati još
Zatvori