Napeta hrvatska serija jednog od naših najpoznatijih redatelja stiže na HBO

Napeta hrvatska serija jednog od naših
najpoznatijih redatelja stiže na HBO

Hrvatska filmska i TV produkcija drastično se transformirala posljednjih nekoliko godina. Štoviše, u 2020. i 2021. gledali smo nekoliko fantastičnih filmskih ostvarenja kao što su Murina, Plavi cvijet i Tereza37, a već nekoliko godina nižemo izvrsne serije koje su završile na streaming servisima – primjerice, izuzetno popularne Novine i Uspjeh.

Napeta nova hrvatska serija – stiže Šutnja

Uskoro će se u ponudu HBO Europea smjestiti još jedna domaća priča i to s potpisom Dalibora Matanića, jednog od najuspješnijih redatelja koji je režirao i prethodno spomenute Novine (prve dvije sezone gledali smo i na Netflixu). U pitanju je Šutnja za koju je scenarij napisao Marjan Alčevski, kreirali su je Nebojša Taraba i Miodrag Sila, a prvi se put prikazala upravo na Berlinaleu odnosno jednom od programa na ovom najvećem filmskom festivalu u svijetu.

Serija se bazira na književnoj trilogiji istraživačkog novinara i pisca Drage Hedla u koje pripadaju romani Izborna šutnja, Ispovjedna tajna i Kijevska piletina. Kako Hrvatski audiovizualni centar piše, u pitanju je žanrovska kombinacija političkog trilera i policijskog procedurala u kojem su glavni likovi novinar i policajac koji se upliću i pokušavaju stati na kraj aferi korumpiranog političara u usponu. Hedl je radnju smjestio u svoj rodni grad Osijek, a radnja se djelomice razvija i u Kijevu i Beogradu.

Glavne uloge u seriji igraju Goran Bogdan, Kseniya Mishina i Darko Milas, a pojavljuju se i Leon Lučev i Tihana Lazović. Serija se prvo počinje prikazivati na HRT-u 7. ožujka!

Foto: HAVC / Marko Dukić, Nikola Preradović

Učitati još
Zatvori