Hidden gem serija godine ima genijalnu ocjenu na IMDB-ju i beskrajno će vas zabaviti

Hidden gem serija godine ima genijalnu ocjenu na IMDB-ju i beskrajno će vas zabaviti

Posljednjih dana na streaming servise pristižu redom uzbudljivi naslovi. Kraj radnog tjedna obilježo nam je izlazak španjolskog hita La Casa de Papel odnosno Money Heist, a tijekom prosinca stiže nekolicina dugoiščekivanih streaming poslastica kao što su Emily in Paris, reboot serije Sex and the City And Just Like That, nova krimi serija s Olivijom Colman i druge. Međutim, neke od njih još nisu izašle, a možda se osjećate kao da ste pogledali ‘cijeli internet’ i baš sve što se nudi na popularnim platformama.

Imamo zato jednu pravu hidden gem seriju koja vam je možda prošla pod radarom, a vjerujte nam – oduševit će vas. Duhovita, napeta, dinamična – i to je tek dio epiteta koji joj bez oklijevanja možemo dati. Štoviše, serija Only Murders in the Building mogla bi biti najveće iznenađenje u svijetu TV i streaming industrije ove godine i ne sumnjamo da će se naći na brojnim listama hvaljenih serija 2021.

Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short – trio koji niste znali da trebate

Da nam je netko prije nekoliko godina rekao da će Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short glumiti zajedno, malo je reći da bismo odmahnuli rukom. Bivša Disney zvijezda i kultni filmski komičari zvuče nespojivo, no, Only Murders in the Building nametnula ih je kao ultimativni comedy trio koji nas je oduševio. Izašla je još samim koncem kolovoza, a iako je dobila brojne pohvale kritičara, složili bismo se da nije dobila pažnju publike, barem ne one domaće, kakvu svakako zaslužuje. Deset epizoda serije premijerno je izašlo na streaming servisu Hulu, a ako ste među onima koji vole žanr krimića i misterije – onda će vam ovaj hit još bolje sjesti!

Sve se vrti oko Charlesa Hadena Savagea, prisilno umirovljenog glumca koji je devedesetih bio zvijezda, Olivera Putnama, broadwayskog režisera koji jedva spaja kraj s krajem i Mabel More, mlade žene koja renovira stan svoje bake u zgradi The Arconia u kojoj svo troje žive. Charles, Oliver i Mabel dijele strast prema istom true-crime podcastu, a jedne se večere susreću u liftu, zajedno s još jednim posjetiteljem ili stanovnikom zgrade. Ubrzo nakon toga oglasi se alarm i svi stanovnici moraju hitno napustiti zgradu. Njih se troje, međutim, ponovno igrom slučaja nađe na istom mjestu i odluče se ušuljati u zgradu samo da bi doznali da se dogodilo ubojstvo, a žrtva je upravo muškarac s kojim su se vozili u liftu. Iako policija tvrdi da je u pitanju samoubojstvo, Oliver, Mabel i Charles počinju pratiti tragove i uvjereni su da iza svega stoji nešto puno veće. I upravo tako nastaje njihov vlastiti true-crime podast – Only Murders in the Building u kojem nastavljaju istraživati ubojstvo. No, ni oni sami nisu potpuno iskreni međusobno i svaki od njih ima specifičnu prošlost.

Garantiramo vam – oduševit će vas dinamika serije i glavni likovi, a činjenica da je u pitanju zaista krimi priča jednako je uzbudljiva. Djeluje kao ultimativna comfort serija s protagonistima, a priča odiše dozom parodije na true-crime zbog čega je još bolja. No, ako vam naša preporuka nije dovoljno uvjerljiva, recenzije široke publike i filmskih kritičara jednako su visoke. Primjerice, na IMDb-ju je seriju recenziralo više od 40 tisuća ljudi, a trenutno ima ocjenu od čak 8.2! Također, na popularnoj platformi Rotten Tomatoes Only Murders in the Building još uvijek drži čak 100 posto prema reakcijama TV kritičara.

Sve u svemu: ovo se zove pravi hidden gem!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori