Što kad smo izbingeali genijalnu ‘La Casa de Papel’ ? Izdvojili smo pet sličnih serija koje ćete pogledati u dahu

Što kad smo izbingeali genijalnu ‘La Casa de Papel’ ? Izdvojili smo pet sličnih serija koje ćete pogledati u dahu

Danas ‘grcamo’ u serijama, ali malo je onih novih koje dobiju kultni status u relativno kratko vrijeme. Na listama poput  ’50 serija koje morate pogledati u životu’ sigurno ćete vidjeti ‘Game of Thrones’ koja je publiku osvajala osam godina. Vjerujemo da će se na sličnim listama naći španjolska serija ‘La Casa de Papel’ odnosno ‘Money Heist’ koja je nastala 2016.

Španjolska serija jedna je od najgledanijih serija na Netflixu, pokosila je sve rekorde i postala i najpopularnija serija na stranom jeziku. Radnja prati misterioznog, inteligentnog Profesora koji okuplja grupu kriminalaca kako bi izveo najveću pljačku u povijesti. Kroz priču se brišu granice između onog dobrog i onog zlog i sami se gubimo između empatije i osuda prema karizmatičnim likovima. ‘La Casa de Papel’ vam ne daje ni trenutak za opuštanje. Kad pomislite da se našlo rješenje neke situacije – nije, a kad se ponadate jednom scenariju – sustigne vas sasvim drugi.

Četvrta sezona već je neko vrijeme na Netflixu i većina nas ju je izbingeala u nekoliko dana. Teško je pronaći serije ravne španjolskoj uspješnici, ali izdvojili smo one najbolje koje će vas također držati na vrhovima prstiju.

Ozark

Ako ste ljubitelj kriminalističkih trilera onda je ‘Ozark’ nezaobilazan binge materijal. Često se zajedno s ‘La Casa de Papel’ navodi kao jedna od najboljih Netflixovih serija. Jason Bateman ima glavn ulogu u triler seriji uz ostale netipične likove. Oni čine obitelj koja je zbog umiješanosti oca u posao s narko kartelom prisiljena napustiti Chicago i preseliti se u Missouri Ozark.  U Ozarku Bateman mora iznaći način kako oprati novac, a radi se, naravno, o milijunima, istovremeno pokušavajući držati FBI na pristojnoj udaljenosti. Njegova razna nastojanja i potezi dovode ga u situacije koje se ponekad čine da su mu ‘preko glave’. Serija Ozark donosi jako pametne zaplete i twistove zbog kojih nas drži prikovanima uz ekran.

Bodyguard

Policijske triler serije možda zvuče već pomalo ‘ofucano’ i zastarjelo, ali britanska uspješnica ‘Bodyguard’ dokaz je da se takav koncept i dalje može pripremiti na genijalan i nepredvidljiv način. Originalno BBC-jev politički triler, u srce radnje stavlja policajca i ratnog veterana Davida Budda koji boluje od PTSP-a. Svoje zdravstveno stanje skriva, ali sve se mijenja kad dobiva ključan zadatak štititi netipičnu i kontroverznu ministricu unutarnjih poslova koja se bavi antiterorističkim akcijama. Budda je utjelovio Richard Madden, publici poznat po ulozi Robba Starka u ‘Game of Thrones’, a serija je već dobila titulu jedne od najboljih u posljednjih 10 godina.

Vis a Vis / Locked Up

Berlin, Tokyo, Rio, Denver, Profesor, Moscow, Helsinki, Oslo – sve su to likovi iz ‘La Casa de Papel’ koji imaju horde obožavatelja, apsolutno opravdano s obzirom na nevjerojatnu karizmu i pozadinske životne priče koje ih čine opipljivima. Međutim, velikoj je većini najdraži lik upravo – Nairobi! Tako smo sigurni da će svi obožavatelji serije pohrliti gledati genijalnu Albu Flores u još jednoj hvaljenoj španjolskoj seriji na Netflixu. ‘Locked Up’ glasi kao kombinacija serije ‘Breaking Bad’ i ‘Orange is the New Black.’ Priča je smještena u zatvor u koji odlazi Macarena Ferreiro osuđena na sedam godina iza rešetaka. Upoznaje nas s mozaikom likova među kojima je kao zatvorenica i Alba Flores. U međuvremenu, njezina obitelj uključuje se u riskantnu bitku za ogromnu svotu novca.

Breaking Bad

‘Breaking Bad’ apsolutno je jedna od najboljih modernih serija sad već kultnog statusa. Promijenila je zauvijek televiziju i TV dramu, a Bryana Cranstona svrstala u glumce s ‘A’ liste. On je kao srednjoškolski profesor kemije kroz niz epizoda suptilnu preobrazbu u narko magnata, zapravo onog Scarface of Albuquerquea. Na početku radnja prati Waltera Whitea u njegovim najgorim trenucima kad saznaje da boluje od teškog oblika raka pluća. Okreće se svijetu kriminala sa svojim bivšim učenikom kako bi osigurao budućnost svojoj obitelji. Sijaset nagrada, pregršt pozitivnih kritika i obožavanje 12 godina nakon prve epizode dovoljni su da znamo da se radi o nezaobilaznom TV komadu.

Peaky Blinders

Profimedia.hr

Jedna je od najpopularnijih serija posljednjih godina i ‘Peaky Blinders’ koja je nastala po istinitim događajima. Tommy Shelby i ostali likovi temelje se na stvarnoj bandi iz Birminghama koja se petljala u pljačke, nasilje i kockanje na prijelazu s 19. u 20. stoljeće. Na čelu Peaky Blindersa je ambiciozni i karizmatični Shelby, hladnokrvni kriminalac koji je spreman učiniti sve kako bi proširio svoje carstvo, a kojeg je utjelovio odlični Cilian Murphy.

Foto: IMDb, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori