Stiže serija prema istinitoj priči o notornoj prevarantici u visokom društvu New Yorka

Stiže serija prema istinitoj priči o notornoj prevarantici u visokom društvu New Yorka

U svijetu televizijske industrije često kao glavna lica proslavljenih serija uzimamo upravo glumce koji igraju kultne likove. Nevelik je broj TV kreativaca behind the scenes koji se nametnu kao jedan od ključnih razloga zašto pogledati neku seriju, za razliku od filma u kojem je režiserski potpis nerijetko istaknut kao glavni trademark. Uz Ryana Murphyja, braću Duffer, Shawna Levyja i Michaela Schura, žena koja se tijekom godina profilirala u ultimativno ime televizije je bez sumnje Shonda Rhimes. Gotovo svaka serija koja nosi njezin pečat ili je nastala u produkciji njezinog Shondalanda, transformirala se u TV uspješnicu. Bilo je tako s Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away With Murder i, najrecentnije – Bridgertonom.

Nakon potonjeg, Rhimes je za Netflix pripremila jednu od onih priča kojima ne treba marketing streaming platforme niti dodatno dolijevanje hypea jer sama po sebi izaziva senzacionalnu nevjericu.

Ovih je dana stigao prvi pogled na seriju Inventing Anna koja će, potpuno smo sigurni, zasjesti na prvo mjesto trending liste i tamo se zadržati i nekoliko tjedana. Zasad se čini kao da ju krasi sve što treba za takav uspjeh – zvučno ime, istaknuta glumica, estetika, ali prije svega jedna nesvakidašnje bizarna priča.

Jedna od najuzbudljivijih nadolazećih serija

Serija Inventing Anna prati novinarku koja počinje istraživati slučaj Anne Delvey, sve popularnije bogate nasljednice koja se uvukla u krugove, ali i novčanike, njujorške društvene elite. Događanja ove limitirane serije rasplest će se kroz intervjue koje novinarka Vivian provodi sa žrtvama ove prevarantice koja se tijekom godina uspjela kroz laži i spletke, izvlačeći novac od bogatih prijatelja koje je stekla, nametnuti kao članica visokog društva.

Uz Shondu Rhimes, špicu serije obogaćuju intrigantne glumice i glumci koje smo već gledali u impresivnim ulogama posljednjih godina. Protagonisticu Annu Delvey glumi Julia Garner koju smo gledali u nagrađivanom Ozarku i true-crimeu Dirty John, a prije dvije godine mnogi su joj predviđali nominaciju za Oscara za ulogu u filmu The Assistant. Nasuprot njezinoj Anni, novinarku Vivian glumi Anna Chlumsky koju smo recentnije gledali u odličnoj seriji Veep. Uz glavna lica glume i Laverne Cox (Orange is the New Black), Katie Lowes i Jeff Perry (Scandal) i drugi.

Serija stiže na Netflix u veljači iduće godine, a očekuje nas osam epizoda.

Istiniti događaj o kojem se svojevremeno raspisao svijet

Ovo je prvi Rhimesin autorski projekt od 2012. godine i serije Scandal. Seriju je sama osmislila i napisala nakon što ju je usisao stvarni slučaj Anne Delvey odnosno Anne Sorokin. Mlada Ruskinja se između 2013. i 2017. godine uz razne spletke, laži, krivotvorenja i šarmiranje ključnih osoba visokog društva u New Yorku uspjela pretvoriti u senzaciju. Delvey je lažirala cijeli svoj identitet, proklamiravši se ispred drugih kao bogata njemačka nasljednica. S obitelji u kojoj je otac bio vozač kamiona, a majka vlasnica male trgovina i kućanica, preselila je u Njemačku kad joj je bilo 16 godina.

Giudo Cacciatori, stilist Gro Curtis, modna dizajnerica Giorgia Tordini i Anna Delvey 2014. godine

Nakon srednje škole, uspjela je dobiti stažiranje u modnom časopisu u Parizu i u to se vrijeme počela predstavljati kao Anna Delvey. Na ljeto 2013. godine otputovala je na tjedan mode u New York u aranžmanu časopisa za koji je radila, a budući da je tamo brzo stekla poznanstva, Purple ju je prebacio u njujorški ured na određeno vrijeme. Nedugo zatim Sorokin je dala otkaz u magazinu i počela sve intenzivnije propagirati priču o tzv. Anna Delvey Foundation odnosno izmišljenoj organizaciji koja funkcionira kao privatni klub i umjetnička fundacija, a usluge iste počela je nuditi brojnim bogatim pripadnicima društvene kreme New Yorka.

Od tog se trenutka grana notorna priča koju je ova mlada žena konstruirala, a završava njezinom zatvorskom kaznom – sve druge detalje, iako u fiktivnoj verziji, vidjet ćemo vrlo brzo u seriji Shonde Rhimes, a dotad možete pročitati priču novinarke Jessice Parker po kojoj je serija nastala.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori