Dokumentarni film o osviještenoj Estonki koja razotkriva sve nijanse sive

Dokumentarni film o osviještenoj Estonki
koja razotkriva sve nijanse sive

reet-aus-naslovna

Secret Arts Cinema

Tematski filmski program Secret Arts Cinema u prethodnim je izdanjima predstavio slavnu dansku zgradu Osmicu i njene stanare, potom fotografski svijet Petera Lindbergha, a onda i neumornu balerinu Maiko i njeno balansiranje između majčinstva i karijere. Ovaj put nas je nadahnula modna dizajnerica Reet Aus čije kreacije malo tko poznaje, a još manje njih uistinu i odijeva. Svejedno, svojim je nepokolebljivim inzistiranjem na shvaćanju što uistinu znači svijet mode i tekstilne industrije zagrebla dublje i šire u pore suvremenog društva no velika većina njenih kolegica i kolega.

Dokumentarni film o osviještenoj Estonki koja razotkriva sve nijanse sive u šarenom svijetu odjeće biti će premijerno prikazan u četvrtak 1. veljače u Puli (Kino Valli), Rijeci (Art-kino Croatia) Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Zagrebu (Kino Tuškanac), na četiri istovremene projekcije s početkom u 20 sati. Osim projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji iznenađenja. Nije baš riječ o modnoj reviji, ali je kombinacija svakako dobitna i vrlo bi lako mogla biti hit sezone!

Moest väljas / Out of Fashion

Moest väljas / Out of Fashion

Dokumentarni film Reet Aus

Pulsku će publiku nakon projekcije filma kroz vlastiti rad i pristup modi provesti dizajnerice i kostimografkinje Kristina Nefat i Marina Štembergar dok će u Rijeci vlastita iskustva i razmišljanja podijeliti modna dizajnerica Jelena Depope Yoko (Yoko Design). Splićani će upoznati rad modnog dvojca Arileo te onaj Katarine Popović Cvitković (Karin Design), a pridružit će im se i Ana Kujundžić koja je dobar dio karijere posvetila eksperimentalnim pristupima pri izradi tkanina. Zagrebačkoj tajnoj filmskoj projekciji pridružit će se modna blogerica Barbara Repe i Martina Tomljanović iz udruge Humana Nova. Nakon filma u Tuškancu zabavljamo se na Finjak buvljak tulumu u kafiću Vespi.

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule posvećen je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

Secret Arts Cinema realiziran je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Kune Zlatice i Kolorklinike te u suradnji s Art-kinom Croatia, Kinom Gaj, Kinom Tuškanac, Kinom Urania, Kinom Valli i Kinotekom Zlatna vrata.

Učitati još
Zatvori