“Sanjam(o) predstavu” novi je projekt kazališta Gavella

“Sanjam(o) predstavu” novi je
projekt kazališta Gavella

Ovaj petak na 67. godišnjicu osnivanja kazališta, započinje projekt “Sanjam(o) predstavu”. U očekivanju sanacije štete nakon nedavnog potresa, glumci kazališta “Gavella” rade i dalje.

Projekt Sanjam(o) predstavu

“Sanjam(o) predstavu” je projekt kazališta “Gavella” u sklopu Gavelline daleKOVIDnice, a pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića. Projekt se odvija u tri faze: kratke snimljene scene s glumicama i glumcima ansambla prikazivat će se na Youtube kanalu kazališta i na društvenim mrežama. Gledatelji će biti pozvani gledati scene, komentirati ih i sugerirati nastavke, odgovorom na pitanje: “Što će se dalje događati?”. Na taj će način publika zajedno s glumcima usmjeravati razvoj materijala i sustvarati ga. U kazalištu se nadaju da će ih ovako nastala cjelina dovesti i do izvedbe uživo, kad se za to stvore uvjeti. U parku, na terasi, u kazališnoj dvorani…

Ovo je tek prvi u nizu videa

Prizore su snimili Boris Svrtan, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Sven Šestak, Enes Vejzović, Filip Križan, Ranko Zidarić, Jelena Miholjević, Anja Đurinović Rakočević, Tara Rosandić, Nikola Baće, Martina Čvek, Tena Nemet Brankov i Amar Bukvić. “Sanjam(o) predstavu” počinje se emitirati na Youtube kanal kazališta “Gavella”, pet dana uzastopce, počevši od 29. svibnja 2020.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori