Sada je i službeno – jedan od najboljih filmova posljednjih godina dobiva nastavak
Sada je i službeno – jedan od najboljih filmova posljednjih godina dobiva nastavak

Sada je i službeno – jedan od najboljih filmova posljednjih godina dobiva nastavak

Prije tri godine kina diljem svijeta ‘pomeo’ je film Joker u režiji Todda Phillipsa. Riječ je bila o filmu koji prati priču negativca iz Batmanovog svijeta, a u glavnoj se ulozi našao odličan Joaquin Phoenix. Upravo ta uloga priskrbila mu je prvog Oscara, nakon što su ga niz godina pratile nominacije, no zlatni mu je kipić uvijek nekako izmakao.

Sada je napokon potvrđeno i ono o čemu se već dugo nagađalo. Velika filmska uspješnica dobiva svoj nastavak, a već je poznat i njegov radni naziv. Ovu vijest potvrdio je sam redatelj Phillips, koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju scenarija. Na njoj je vidljivo i ime nastavka – Joker: Folie à Deux.

Međutim, ono što je fanove filma oduševilo jest i fotografija Joaquina Phoenixa kako čita scenarij. Time je službeno potvrđeno kako se proslavljeni glumac vraća svojoj ulozi karijere.

Priča koja prati nastanak zlikovca

Pretpostavlja se kako će drugi dio filma nastaviti tamo gdje smo s pričom i stali. Prvi film prati proces nastanka zlikovca. Konačno dobivamo uvid u to kako je Joker postao jedan od najpoznatijih negativaca u svijetu superheroja. I dok je njegova transformacija krajem prvog dijela gotovo u potpunosti završena, sada ćemo imati priliku saznati što je uslijedilo.

Doslovni prijevod fraze Folie à Deux glasio bi ‘zajedničko ludilo’, stoga se čini kako će novi nastavak u fokusu imati kolektivni kaos koji Joker stvara na svom putu, sve dok se u jednom trenutku ne susretne s Batmanom. Još uvijek nije poznato kada će film krenuti sa snimanjem te kada bismo ga mogli očekivati na velikom platnu.

Film koji je rušio rekorde

Prvi nastavak Jokera bio je film koji je rušio razne rekorde. Mračan, psihološki triler napravio je veliki iskorak u jednom totalno drugačijem prikazu poznatog lika iz stripa. Film je bio nominiran za velik broj prestižnih nagrada, a brojni kritičari tada su izjavili kako je ovaj drugačiji pristup filmu o akcijskim junacima bio dobitna kombinacija. Međutim, Joaquin Phoenix je nakon izlaska filma priznao kako je imao velik teret na svojim leđima kad je ova uloga u pitanju.

Naime, u Batman trilogiji koju je režirao Christopher Nolan, u ulozi Jokera našao se glumac Heath Ledger. Bila je to uloga koja mu je posthumno donijela Oscara, ali su pripreme i ‘ulazak’ u lik itekako utjecali na njegovo psihičko zdravlje. Budući da je njegova izvedba i danas, više od deset godina nakon izlaska filma, hvaljena kao jedna od najboljih u povijesti akcijskih filmova, jasno je da Phoenix nije imao lak zadatak pred sobom. Međutim, on je ovu ulogu učinio svojom, bez ikakvih utjecaja i imitacije svojih prethodnika. A upravo je to razlog što fanovi diljem svijeta željno iščekuju još jedan nastavak.

Foto: Profimedia, IMDB

Učitati još
Zatvori