Romantične komedije su opet u fokusu

Romantične komedije su opet u fokusu

Juliet, Naked

Prave ljetne romantične komedije

Ovog ljeta kina donose mnogo zabavnih romantičnih komedija i kao da Rom-Com žanr doživljava svoju renesansu. Iako filmovi nisu niti slični onima koji su vladali od sredine devedesetih pa sve do ranih dvijetisućitih, romantika i smijeh, isprepleteni u jednoj simpatičnoj i laganoj priči su na zavidnoj razini. Donosimo prijedloge filmova koji su već u kinima ili će tek doći. Neki su oduševili kritiku, neki više publiku, no svima je zajednički taj feel good osjećaj koji stvaraju i  kojemu se uvijek vraćamo.

Hearts Beat Loud

Duhoviti Nick Offerman i Kiersey Clemons glume oca i kćer koji slučajno postaju kantautorski duet tijekom ljeta prije nego ona ode na koledž. U ovom nježnom, duhovitom obiteljskom filmu glume još i  Sasha Lane, Ted Danson i Toni Collette.

Hearts Beat Loud

Tag

Jednom godišnje, petoro prijatelja koji se vole natjecati, provode jedan cijeli mjesec igrajući lovice – igru koja igraju od prvog razreda škole – i pri tom riskiraju posao i vlastite odnose. Ove godine igra se podudara s datumom vjenčanja jedinog neporaženog igrača, što bi ga napokon trebalo učiniti lakom metom. Ali on zna da oni dolaze i spreman je.

U filmu glume svi oni koji će vas redom najviše nasmijati: Ed Helms, Lil Rel Howery, Jon Hamm, Annabelle Wallis , Jake Johnson, Isla Fisher, Hannibal Buress, Nora Dunn , Steve Berg, Jeremy Renner, Leslie Bibb i Rashida Jones. Smijeh je garantiran.

Tag

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Film crnohumornog naziva Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot dolazi u kina tijekom proljeća 2018., najvjerojatnije sredinom svibnja. Radi se o najnovijem filmu režisera Gusa Van Santa koji ovdje potpisuje i scenarij zajedno s piscem Johnom Callahanom koji je napisao priču i scenarij prema svome životu. Na žalost preminuo je 2010. o posljedica teške operacije.

Film donosi priču Johna Callahana, koji ostane posve paraliziran u dvadeset i prvoj godini života nakon automobilske nesreće. Okreće se crtanju kao terapiji i od tuda kreće njegov kreativan život, pun bizarnih situacija i kreativnosti. Johna Callahana glumi Joaquin Phoenix kojemu će ovo biti drugi film u 2018. u kojemu glumi izuzetno karakterno zanimljiv lik. Gledat ćemo ga još i u filmu You Were Never Really Here. Uz Joaquina Phoenixa glume još i Rooney Mara, Jonah Hill i Jack Black.

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot 1

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Mamma Mia! Here We Go Again

Jedan od filmova kojemu se definitivno veselimo ovog ljeta je Mamma Mia 2. Iako ga kritika nije prihvatila s oduševljenjem, pozitivna vibra koju širi ga je učinila apsolutnim hitom na kinoblagajnama i u očima obožavatelja. Stoga je, naravno, morao uslijediti i nastavak koji je već poharao kino blagajne! Igra još uvijek i odličan je izbor za večernju ljetnu zabavu.

mamma-mia-2

Mamma Mia! Here We Go Again

The Spy Who Dumped Me

Najboljim prijateljicama Audrey (glumi ju Mila Kunis) i Morgan (glumi ju Kate McKinnon) životi se promijene u trenu nakon što saznaju da je Audreyin bivši dečko (glumi ga Justin Theroux) zapravo CIA agent. Nakon što im se pojavi pred vratima s ubojicama za vratom, djevojke moraju rasplesti špijunsku mrežu kako bi se spasile.

The Spy Who Dumped Me

Juliet, Naked

Annie (glumi ju Rose Byrne) i Duncan (glumi ga Chris O’Dowd) u dugogodišnjoj su vezi u kojoj je Duncan više opsjednut američkim rokerom Tuckerom Croweom (glumi ga Ethan Hawke) koji je svojevremeno nestao sa scene nego što pažnju posvećuje vlastitoj djevojci. I kada uspije nabaviti jedan od njegovih rijetkih albuma naziva Juliet, Naked, reakcija koju Annie ima proizvest će cijeli niz zapetljanih događanja, između ostalog direktnu komunikaciju s Tuckerom Croweom. A kad Annie shvati da ima više zajedničkog s njim nego sa svojim dugogodišnjim dečkom, očekuje nas klasični romantični zaplet.

Juliet, Naked

Učitati još
Zatvori