Odbingeali smo Ratched – trenutno najpopularniju Netflix seriju u Hrvatskoj

Odbingeali smo Ratched – trenutno najpopularniju Netflix seriju u Hrvatskoj

Ratched 2

Ovih dana svi pričaju o Netflixovoj seriji Ratched, svojevrsnom prequelu legendarnog filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Fokus je na Mildred Ratched – jednoj od najpoznatijih filmskih zlikovki i njezinom početku rada u najjezivijoj filmskoj umobolnici na svijetu. Prva sezona ima 18 epizoda, a svojom creepy atmosferom osvojila je i hrvatsku publiku jer je trenutno među najgledanijim sadržajem na ovom streaming servisu.

Ratched serija Netflix

Prije “Leta iznad kukavičjeg gnijezda”

Podsjetimo, kultni film Miloša Formana iz 1975. Let iznad kukavičjeg gnijezda s Jackom Nicholsonom i Louise Fletcher u glavnim ulogama, osvojio je pet nagrada Oscar, među ostalima za najbolji film i najbolje glavne uloge. Osim Jacka Nicholsona koji glumi Randlea Patricka McMurphyja – kriminalca koji glumi ludost kako bi zatvorsku kaznu zamijenio onom u umobolnici, zaplet radnji donosi upravo lik Mildred Ratched – sadističke medicinske sestre koja se iživljava nad pacijentima. U novoj Netflixovoj uspješnici, Mildred Ratched glumi Sarah Paulson, koja je, sudeći po šuškanjima hollywoodskih kuloara ulogu prihvatila u zadnji čas – tjedan dana prije početka snimanja, nakon što je istu ulogu odbilo čak šest glumica.

Creepy atmosfera kroz cijelu sezonu

Radnja serije odvija se prije radnje u romanu Kena Keseyja prema kojem je i snimljen spomenuti film. U njoj imamo priliku pobliže upoznati neugodnu i okrutnu osobu, koja voli mučiti pacijente i manipulirati svima oko sebe. Louis Fletcher koja je u filmu utjelovila Ratched kasnije je nekoliko puta izjavila kako joj je bilo iznimno teško glumiti zlu sestru. U seriji upoznajemo pak drugačiju stranu Mildred koja je imala jezivo djetinjstvo prepuno zlostavljanja. Producenti se ne ustručavaju od krvavih i bizarnih scena seciranja i operiranja, pa će oni slabog želuca ipak morati koji put skrenuti pogled.

Ratched serija Netflix

Sjajna producentska imena

Sadizam, horor, psihološke igrice i torture sve to upakirano je u priču koja će vas držati napetom iz epizode u epizodu. Radnja je smještena u 1947. što definitivno daje posebnu estetiku samoj seriji, a od nje se ne odstupa niti u jednoj sekundi radnje. Producenti serije su Ryan Murphy (Reži me’, ‘Glee’ i ‘Jedi moli voli’) te Michael Douglas. U seriji još glume Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock. Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okenedo i Vincent D’Onofrio.

Ratched 3

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori