Queer MoMenti u Uraniji: Osvojite ulaznice za kultni film Prije noći

Queer MoMenti u Uraniji: Osvojite ulaznice
za kultni film Prije noći

Večeras i sutra u 20 sati, u sklopu programa Queer MoMenti u Uraniji – prostoru kreacije, pogledajte Prije noći (Before Night Falls), kultni film režisera Juliana Schnabela.

Prije noći

U filmu su glavne uloge ostvarili Javier Bardem kao Reinaldo Arenas, Olivier Martinez kao Lázaro Gómez Carriles i Johnny Depp kao Bon Bon / Lt. Víctor. Biografski je to film o kontroverznom kubanskom književniku Reinaldu Arenasu (Javier Bardem). Pisac, koji je otvoreno priznao da je homoseksualac, bio je progonjen zbog svojih uvjerenja, a čak je i uhapšen na osnovu lažnih optužbi. Poslije mnogo peripetija, 1980. Arenasu je dozvoljeno napustiti Kubu i on odlazi u Ameriku gdje konačno može slobodno pisati ali ne postiže uspjeh. Film je 2000. proglašen remek-djelom i jednim od najboljih filmova godine, što je svakako razloga zašto biste ga trebali (opet) pogledati!

Osvojite ulaznice

Julian Schnabel američki je slikar i filmaš. Tijekom 1980-tih privlači pažnju međunarodnih medija slikama velikih dimenzija na slomljenim keramičkim pločama. Od 1990-ih pobornik je neovisnog arthouse filma. Schnabel režira svoj najbolji film Prije noći (2000.), s Javierom Bardemom nominiranim za nagradu Oscar, kao i igrani film The diving bell and the butterfly, nominiran za četiri nagrade Oscar. Za potonji film Schnabel osvaja Zlatni globus i nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu te u istoj kategoriji biva nominiran za Oscara i francuskog Césara. Mi smo za vas pripremili 2×2 ulaznice za sutrašnju projekciju. Sve što trebate je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila URANIA do petka, 30. listopada u podne. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana i kontaktirati ga e-mailom. Sretno! 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori