U kina stiže urnebesna domaća komedija s neočekivanim zapletom
U kina stiže urnebesna domaća komedija s neočekivanim zapletom

U kina stiže urnebesna domaća komedija
s neočekivanim zapletom

U naša kina 9. ožujka stiže posljednji u nizu filmova s domaćim potpisom. Riječ je o gorko – slatkom dramedyu nazvanom Punim plućima. Radnja filma prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

 

 

Redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima te popularne serije Dnevnik Velikog Perice.

O Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: “Ovaj film govori o ljubavi, ali  i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.”

Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima.

Radislav Jovanov Gonzo potpisuje i scenarij filma. Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.  Najavni video čeka vas u nasztavku:

Foto: PR

Učitati još
Zatvori