Danas je premijera očekivanog dokumentarca “Priča o plastici”

Danas je premijera očekivanog
dokumentarca “Priča o plastici”

Danas je Dan Planeta Zemlje. Naš dom star je preko 4.5 milijarde godina, a sa svojih 7.6 milijardi ljudi trenutno se nalazi pred velikim izazovima. Jedan od njih je i veliki problem onečišćenja. Zato trebamo krenuti djelovati, od sebe. Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da im se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite na svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj film dio je još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati danas od 20 sati. Rezervirajte svoje mjesto!

“Priča o plastici”

Ovaj dokumentarac originalnog naziva “The Story of Stuff Project” prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom. Ovo je ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite. Zagađenje plastikom trenutno je jedan od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti mi? Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930.-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, “Priča o plastici” uvodi nas u katastrofalne posljedice zagađenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovaraju drugačiju budućnost za sve nas.

Besplatno gledanje filma iz udobnosti doma

Film je titlovan, nikakva posebna registracija nije potrebna, a za gledanje se možete prijaviti ovdje. Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine. Ostanite u svojim domovima i kroz edukativne i zabavne filmove odgovorno proslavite Dan planeta Zemlje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori