Novi dokumenatarac o Diani smatra se najambicioznijim do sad, a tu je i prvi trailer

Novi dokumenatarac o Diani smatra se najambicioznijim do sad, a tu je i prvi trailer

Život i smrt neprežaljene princeze i dalje su neiscrpna tema raznih nagađanja, ali i inspiracija za brojne filmove i serije. Ove će se godine obilježiti čak 25 godina od smrti princeze Diane, voljene Lady Di, a uoči obljetnice najavljen je i novi dokumentarni film koji se bavi njenim životom i kompliciranom odnosu s kraljevskom obitelji, ali i medijima. Iako je već snimljen pozamašan broj ovakvih ostvarenja, novi dokumentarni film nazvan jednostavno The Princess brojni kritičari nazivaju najambicioznijim projektom do sada.

Hit ovogodišnjeg ‘Sundance’ festivala

Prvi službeni trailer za novo ostvarenje publici je ipak dao malo bolji uvid u ono što može očekivati od ovog filma, i po čemu se razlikuje od dosadašnjih ostvarenja. Film je prikazan na ovogodišnjem Sundance festivalu. Autori ističu kako je riječ o priči koja je kronološki posložena korištenjem isključivo arhivskih snimaka pokojne princeze. Brojni kritičari su se složili kako je svaki medijski uradak vezan za Dianin život izuzetno težak za posložiti, budući da je riječ o najfotografiranijoj ženi svih vremena. Upravo u tome bi trebala ležati posebnost novog filma.

Radnja nas vraća u 1981. godinu, odnosno u trenutak kada je Diana došla pod svjetla reflektora udajom za Charlesa. Film se također bavi i njenim ogromnim nasljeđem te pokušava dati odgovor na pitanje zašto je ona i dalje jedna od ključnih povijesnih figura te zbog čega je zapravo ostavila takav trag na cijeli svijet.

Žena koja je obilježila cijelu jednu eru

‘Princeza naroda’, kako su joj mediji svojevremeno tepali, već je bila tema brojnih ekranizacija, biografija, intervjua i ostalih medijskih ostvarenja. Nedavno smo tako imali priliku gledati Kristen Stewart u ulozi Diane u filmu Spencer. U Netflixovoj hit seriji The Crown utjelovila ju je mlada britanska glumica Emma Corrin.

Uoči izlaska dokumentarca The Princess naglašeno je kako bi film trebao dati jedan novi, dublji uvid u Dianino prihvaćanje i shvaćanje položaja u kojem se našla udajom u kraljevsku obitelj. Redatelj filma je Ed Perkins, a s prikazivanjem bi trebao krenuti 1. srpnja ove godine. Trebao bi biti dostupan na HBO platformi.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori