Predstavljen program 16. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox

Predstavljen program 16. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox

Na nadolazećem festivalu, koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu, trebalo je biti prikazano više od stotinu dokumentarnih filmova u 17 programa. Festival je odgođen, a o novom datumu organizatori će pravovremeno obavijestiti javnost.

Prenosimo dio izjave organizatora:

“Na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, sve u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe, naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. Održavanje festivala u predviđenom terminu predstavlja potencijalan rizik za posjetitelje, autore te predstavnike medija.”

Za službenu festivalsku nagradu, Veliki pečat, natječe se 17 filmova u kategoriji međunarodne konkurencije te isto toliko dokumentaraca u sekciji regionalne konkurencije, gdje će svoja nova ostvarenja premijerno predstaviti i hrvatski autori/ce Ivana Marinić KragićDamir ČučićĐuro GavranHrvoje Hitrec i Branko Ištvančić

“I ove godine publiku ZagrebDoxa očekuje impresivan broj filmova, među kojima su i najnoviji dokumentarni hitovi te filmovi nagrađeni na najprestižnijim festivalima, ali i intimistički, ‘neotkriveni’ filmski dragulji. Suočavajući gledatelje s urgentnim problemima današnjice, ova ostvarenja zaokružuju sliku suvremene svjetske dokumentaristike, a pritom nas upoznaju s inspirativnim i živopisnim pojedincima, otkrivaju nove vizure o važnim temama i odvode na udaljene lokacije, kao i na nepoznata mjesta u našoj okolini”, istaknuo je Nenad Puhovski. Prodaja ulaznica počinje početkom ožujka, a ulaznice će se moći kupiti na blagajnama kina CineStar Zagreb – Branimir mingle mall, na ticketomatima u predvorju kina, online na blitz-cinestar.hr te putem iCineStar mobilne aplikacije.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori