Doživite jedinstveno kazališno iskustvo na zagrebačkim ulicama

Doživite jedinstveno kazališno
iskustvo na zagrebačkim ulicama

PopUp Drama, umjetnički projekt redateljice Anje Maksić Japundžić u suradnji s dizajnericom Dženisom Pecotić i likovnom umjetnicom Tihanom Cizelj i ovoga rujna na frekventnim zagrebačkim lokacijama!

Ova urbana intervencija od 10. do 15. rujna poznate donjogradske lokacije pretvorit će u mjesta na kojima ćete moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo.

Prošetajte se gradom i budite svjedokom pop up uprizorenja drama Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže (Europski trg, izvedba u utorak 10. rujna u 18:00H) i Slučaj maturanta Wagnera Marijana Matkovića (Svačićev trg, scenografska instalacija od četvrtka, 12. rujna od 12:00H) te najzagrebačkijeg dječjeg romana Zvižduk s Bukovca Zvonimira Milčeca (Dežmanov prolaz, izvedba u petak, 13. rujna 18:00H). Dok će Glembajeve uprizoriti djeca, mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, trgovca Špoljarića će u Zvižduku s Bukovca utjeloviti Josip Tešija.

Nakon izvedbi, sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.

Atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama postaju poprišta kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa. Nesvakidašnji kazališni dekori oživljavaju scene i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti tematski vezanih uz Zagreb.

Ovaj inovativni kulturno-turistički projekt već je prošle godine izazvao veliko zanimanje kako Zagrepčana, tako i domaćih i inozemnih gostiju– naime, uz predstavljanje hrvatske kulture posjetitelji mogu sami kreirati svoju dramu, fotografirati se i snimati na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama i putem društvenih mreža u svijet poslati svoj doživljaj Zagreba.

Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

RASPORED IZVEDBI

? GOSPODA GLEMBAJEVI —— M. Krleža —— EUROPSKI TRG ?

utorak 10. rujna u 18:00H IZVEDBA, POTOM OSTAJE NA LOKACIJI DO 15. RUJNA NAVEČER

? SLUČAJ MATURANTA WAGNERA —— M. Matković —— SVAČIĆEV TRG ?

četvrtak 12. rujna od 12:00H SCENOGRAFSKA INSTALACIJA – OSTAJE NA LOKACIJI DO 14. RUJNA NAVEČER

? ZVIŽDUK S BUKOVCA —— Z. Milčec —— DEŽMANOV PROLAZ ?

petak, 13. rujna 18:00H IZVEDBA, POTOM OSTAJE NA LOKACIJI DO 15. RUJNA NAVEČER

Foto: PR

Učitati još
Zatvori