Pogledali smo ‘Widows’ – triler koji će vas držati u napetosti do samog kraja

Pogledali smo ‘Widows’ – triler koji će vas držati u napetosti do samog kraja

Nakon Oscarom nagrađenog filma 12 Years a Slave režiser Steve McQueen na velika platna donosi film Widows. Widows je triler, blockbuster koji je istovremeno zabavan, no i napet te donosi prizvuke utjecaja odličnih filmova kao što su Heat Michaela Manna i Gone Girl Davida Finchera. Radi se o tipičnom popcorn filmu – cijelom paketu kino doživljaja. Sinoć je u Kaptol Boutique Cinema održana svečana Journal.hr premijera filma kojoj su prisustvovali brojni poznati.

Widows – novi triler Stevea McQueena

Radnja filma se bazira na istoimenoj seriji iz 1983. godine. Početak filma donosi oružanu pljačku koja pođe po krivu i trojica pljačkaša poginu. McQueen publiku postepeno upoznaje sa svakom udovicom poginulih pljačkaša na njihovim pogrebima, posebno kako bi naglasio njihove različitosti – od društvene pripadnosti, dobi, interesa i stila života. Svaka dolazi iz posve drugačije sredine i s drugačijom prošlosti. Udovica Harryja Rawlinsa (glumi ga Liam Neeson) Veronica je pripadnica visokog staleža, živi u penthauseu (glumi ju Viola Davis), udovica Jona Bernthala je Alice, zlostavljana žena s mnogo neriješenih i kompliciranih stvari u svome životu (glumi ju Elizabeth Debicki) i treća udovica je Linda Perelli koja se bori između odgoja djece i vođenja svog posla u konstantnoj odsutnosti svoga supruga (glumi ju Michelle Rodriguez).

Sve udovice su s njihovim smrtima ostale napuštena i na neki način na cjedilu. Veronicu posjeti Jamal Manning (glumi ga Brian Tyree Henry), kriminalac čiji novac su njihovi pokojni supružnici ukrali i koji je izgorio u eksploziji automobila prilikom koje su i poginuli. Jamal ucijeni Veronicu da prikupi tih izgorenih dva milijuna dolara i ona ima ravno mjesec dana da to i učini. I tu cijela priča krene. Widows je film koji priča priču o situaciji koju raščistiti moraju žene , nakon što su ju do maksimuma zakomplicirali njihovi muškarci. Kako bi riješile stvar one će morati napraviti ono što njihovi muškarci u konačnici nisu uspjeli – a to je izvesti najveću pljačku koju su upravo oni planirali. Film također donosi uvid u političku scenu Chicaga, nasilje, korupciju i sve ono loše što prati kada se politika i kriminal spoje.

Popcorn film

Film krase jako dojmljivi prizori za koje je zaslužan Sean Bobbitt, s kojim je Steve McQueen surađivao na 12 Years a Slave, za koji je Sean Bobbitt bio nominiran za BAFTA nagradu. Widows je zapravo odlično snimljen film, a priznanje se treba odati i Gillian Flynn koja potpisuje scenarij zajedno s McQueenom. Prisjetimo se, ona je zaslužna i za Gone Girl i Sharp Objects.

Glumačka ekipa

Što se glumaca tiče, u filmu gledamo na jednom mjestu Violu Davis,  Liamu Neesonu, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Robertu Duvallu, Colinu Farrellu, Brianu Tyree Henryja i Daniela Kaluuyu, i svaki je svoju ulogu u potpunosti realizirao. Možda najveće iznenađenje filma jest pojava Briana Tyree Henryja i Daniela Kaluuye. Briana Tyree Henryja znamo iz odlične serije Atlanta, dok se Daniel Kaluuya proslavio s filmovima Get Out i Black Panther. Nalazimo se u predblagdanskom dobu kada počinje ozbiljna utrka za najprestižnije filmske nagrade i neće nas iznenaditi ako će neki od glumaca i glumica biti nominirani.

Foto: Widows

Učitati još
Zatvori