Pogledali smo novi spinoff serije Uvod u anatomiju

Pogledali smo novi spinoff
serije Uvod u anatomiju

Krajem ožujka počela se emitirati serija Station 19. Radnja serije odvija u Seattle Fire Station 19 i priča nam otkriva kako Dr. Ben Warren ostavlja svoju karijeru kirurga kako bi postao vatrogasac. Njegov novi vatrogasni dom je samo par blokova udaljen od bolnice Grey Sloan Memorial. Station 19 donosi poznata nam lica Jasona Georgea, Jaina Lee Ortiz, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden, Okieriete Onaodowan, Danielle Savre i Miguela Sandovala.

Glavni lik u seriji jest Andy Herrera (glumi ju Jaina Lee Ortiz). Andy je u odličnoj fizičkoj formi i pozitivna osoba s osmjehom za svakoga koga sretne. Pripada drugoj generaciji vatrogasaca u svojoj obitelji. Njezin otac, vatrogasni kapetan, odlazi s pozicije i mora imenovati svog nasljednika. Ovdje se radi skoro o šekspirijanskom obratu gdje uz nju stoje još dvoje u redu za ‘tron’, u ovom, suvremenom slučaju – mjesto kapetana. Naravno, suparnici su joj bliski muškarci koji čine veliki dio njezina života. I tu priča kreće dalje. Da vam ne odajemo mnogo, radi se o pametnoj, uzbudljivoj i na momente prilično napetoj seriji koja donosi priču jedne žene u muško-dominantnom svijetu. Iako temom nije niti blizu slična, ipak s prikazom odnosa i generalnom percepcijom žena u muškom svijetu, serija je koja će se dopasti i onim obožavateljima Sluškinjine priče. Radnja je posve drugačija, priča odvojena, no zanimljiv je prikaz glavnog ženskog lika i njezinog snalaženja u njezinom teškom, čak i fizički, svijetu. Zanimljivo je promatrati njezin karakter, situacije u kojima se nalazi ili sama dovede i usporediti s onime June u Sluškinjinoj priči. Vrlo brzo ćete povući nekoliko bitnih paralela.

Do sada je izašlo deset epizoda prve sezone i predviđamo seriji uspješan nastavak i drugu sezonu. Ipak se radi o djelu nastalom pod palicom velike Shonde Rhimes.

Učitati još
Zatvori