Pogledali smo ‘Sharp Objects’, novu hit seriju s Amy Adams

Pogledali smo ‘Sharp Objects’,
novu hit seriju s Amy Adams

Jean-Marc Vallée režiser je koji se može pohvaliti velikim filmskim ostvarenjima The Young Victoria, Wild i Dallas Buyers Club, a u domove je “ušao” serijom Big Little Lies. Nakon njezinog velikog uspjeha uhvatio se još jedne serije – Sharp Objects. Kreatorica serije je Marti Noxon, koja iza sebe ima toliko velikih televizijskih projekata da ćemo sigurno neki propustiti spomenuti – Angel, Buffy – ubojica vampira, Zakon braće, Uvod u anatomiju, Privatna praksa, Momci s Madisona, Glee i mnogi drugi. Ona, u kombinaciji s Jean-Marcom Valléeom, morala je kreirati seriju koju će ama baš svi htjeti gledati, ne samo ljubitelji triler krimića.

Sharp Objects

A postoji još jedan razlog zašto smo se zakačili na seriju, a to je glavna glumica Amy Adams. Makon što smo ju gledali u trileru Nocturnal Animal 2016., ovo je uloga koja je bila logičan nastavak njezine karijere. Ovog puta, televizijske. Radi se o seriji koja donosi priču o reporterki koja se suočava sa svojim demonima iz prošlosti kada se vrati u rodni grad istražujući nasilno umorstvo. Ako ste voljeli seriju True Detective, ovu ćete progutati u jednom dobrom vikend bingeanju!

Adams glumi Camille Preaker, reporterku iz St. Louisa koja je poslana na jug Missourija, gdje je odrasla, kako bi istražila potencijalnog serijskog ubojicu mladih djevojaka. Ubrzo po njezinom dolasku, nalazi se još jedna žrtva, i istraga nailazi na mnogo prepreka. Camille se ne uklapa u sredinu, a surađujući s detektivom kojeg glumi Chris Messina, zapravo i nema društvo. Adams je fantastično odglumila ovu ulogu – ulogu nesređene, pomalo mračne žene, sklone alkoholu. Žene koja u seriji djeluje kao vuk (vučica?)samotnjak. Ona je tjerana do krajnjih granica misterije i svaki put kada pleše po ivici rješenja, novi dio priče ju kao centrifuga uvuče dublje u priču. A i gledatelje. Napetost koja raste i jako fino slagana njezina gradacija je nešto što će vas cijelo vrijeme držati.

Ova detektivska priča je vrhunski ispričana, Amy Adams igra ulogu one koja je istovremeno preblizu misterije, no i predaleko kako bi imala čist i objektivan pogled na situaciju. A ta kombinacija čini onaj magični moment kada se mi, gledatelji jako lako poistovjećujemo i razumijemo takvu, njezinu realnost. I baš zbog toga nam se čini da bi taj lik jako lako mogao živjeti i nakon riješenog zločina, nadajmo se u još jednoj sezoni.

Premijera serije bit će na HBO kanalu 9. srpnja u 20.00 h, dok će na HBO GO-u također biti dostupna od 9. srpnja.

Učitati još
Zatvori