Pogledali smo novu sezonu Grace & Frankie i smijali se kao nikada do sada

Pogledali smo novu sezonu Grace & Frankie
i smijali se kao nikada do sada

Grace & Frankie, 5. sezona

Jučer je puštena za gledanje cijela peta sezona Grace & Frankie na Netflixu. U dosadašnje četiri sezone gledali smo kako se Grace i Frankie od skoro pa neprijateljica transformiraju u najbolje prijateljice, poslovne partnerice i na kraju – partnerice u svemu što im život donosi, ili koliko još od njega imaju. Peta sezona počinje s njihovim povratkom kući, koja to zapravo više nije. Borba za kuću i ostatak njihovog života jednaka je čak i onome što proživljavaju njihovi bivši supružnici, sada oženjeni jedno za drugo. Djeca kao sporedni likovi, uvijek su tu, prisutni, kada treba i kada ne treba.

Povratkom izgubljene kuće dame se vraćaju svojim životima i njihovoj uobičajenoj dinamici. Robert i Sol također doživljavaju nove promjene, čak do te mjere da se oni, a i mi, pitamo je li je Sol pravi izbor za Roberta. Sol je u potpunosti fokusiran na držanje Roberta na životu sa zdravijim životnim stilom, dok Robert samo želi uživati u životu. Grace i Frankie nailaze na prepreke u svojim životima, no povlače za sobom i pitanje koliko od života im je ostalo i kako će ga proživjeti. U ovoj sezoni se starost i kvaliteta života u trećoj dobi najviše i prilično javno propitkuje. Gracein život se prilično mijenja, ona donosi velike odluke u vezi Nicka (da, u ovoj sezoni se Nick vraća u priču!). I zanimljivo je gledati kako se to reflektira na njezin odnos s Frankie. Samo ćemo vam otkriti da se niti jedna neće odseliti iz kuće, već će dobiti još jednog sustanara.

Marta Kauffman je ovog puta razvila seriju u mnogo različitih priča, sezona čak dobiva i pomalo ozbiljan predznak, no i dalje je puta smiješnih trenutaka, nezgrapnosti odnosa i komunikacija između glavnih likova i nasmijat će vas kao nikada do sada. Pojmu smrti se Kauffman približila više nego ikada, i da – smrt visi na glavom svakoj u svakoj epizodi. No, pristup tomu je prilično zdrav i nenametljiv te nimalo ne ubija komičnu stranu priče, već naprotiv. Ovo je možda najsmješnija serija o trećoj životnoj dobi, a Netflix je najavio i šestu sezonu!

Učitati još
Zatvori