Pogledali smo nove Velike male laži – i bolje su nego ikada

Pogledali smo nove Velike male laži
– i bolje su nego ikada

Big Little Lies – 2. sezona

Velik dio Big Little Lies 2. sezone 2 je isti. Vratili su se isti glumci, autori i režiser Jean-Marc Vallée (kao supervizor u montaži, no svejedno je tu). No, laži oko njih rastu nešto brže i kao da ih ima nešto više…

No, razina određene misterioznosti je u početku nešto manja. Izvorna priča izgrađena je na pitanjima tko je ubijeni i tko je ubio? Nakon dobivenih odgovora na ta pitanja 2. sezona donosi tajne ubojstva, prikrivanje i laži, budući da posljedice djeluju na živote likova.

Novi režiser Andre Arnold donosi nešto drugačiji pogled na ovu priču, možda ne na način kako smo očekivali, ali i dalje jednako uzbudljiv i dobar!

https://www.youtube.com/watch?v=eCWevZV945M

Ova nova priča počiva na likovima koje ste voljeli, ali se brzo kreće i zabavlja sve svojim novim, brzim tempom. Priča počinje na početku nove školske godine, te simbolički Madeline (Witherspoon) osjeća pritisak da počne živjeti ispravno. Iako su njezini roditelji još uvijek zgroženi zbog kobne nesreće koja je zadesila supruga njezine prijateljice, Perryja (Alexander Skarsgard), Madeline se pomiče naprijed, čak govoreći da je jedini razlogjer je to prvi dan škole, aludirajući na nove, čiste početke.

Ostatak petorke nalazi se na sličnom mjestu: sve kreću naprijed, no bez suočavanja sa svojim zajedničkim iskustvom. Dok Madeline još više potišće emocije, Renata (Laura Dern) dopušta da boli da ju čini bijesnom.

Jane (Shailene Woodley) izgleda kao najbolje prilagođen lik. Nakon što je identificirala svog napadača i svjedočila njegovoj smrti u razmaku od nekoliko sekundi, kreće naprijed s novim poslom, novim, zdravim ljubavnim interesom i puno ljubavi prema svom sinu, Ziggyju (Iainu Armitageu). Bonnie (Zoë Kravitz) je udaljena i tiha, neprestano traži samoću da se ne mora suočiti s lažima.

Celeste (Kidman) nema tu mogućnost; pogotovo ne s Perrynom majkom, s Mary Louise (Meryl Streep), koja ostaje s njom kako bi pomogla brinuti se o djeci, a to je u ovoj delikatnoj situaciji i dinamici majka/snaha izuzetno napeto i uzbudljivo.

A tu je i novi lik – Meryl Streep. Da, njezin lik je čista bomba koja ometa ove naizgled idilične živote. Da, Mary Louise je tu kako bi od melodrame napravila najuzbudljiviju dramu ikada. I radi to vrlo uspješno!

Mary Louise nema vremena za Madelineinu lažnu vanjštinu – ona je sumnjičava prema ljudima, i to s pravom. Neće tolerirati sitne, nevine laži od svoje snahe, posebno kad još uvijek sumnja u ono što se doista dogodilo njezinom sinu. Mary Louise neće sjediti i tugovati kad osjeća da može što više naučiti, raditi, i još više otpuštati bijest, tugu i sve negativno nakupljene emocije – vrištanjem! (U jednom trenutku Streep doista vrišti, i to je veličanstvena scena!)

Velike male laži još uvijek se mogu gledati i osjećati kao da svaki lik glumi u vlastitom žanru – Madeline je u satiričnoj komediji, Celeste u bolnoj drami, Renata u sapunici – ali Meryl Streep čini čuda kao sjedinjujuća sila. To je ekstremna promjena serije, ali karakterističan spisateljski potpis, Arnoldov novi režiserski smjer, Kelleyjeva produkcija i odlična gluma, posebno novih likova, recept su za izgradnju uvjerljive ljudske drame.

Premijera nove sezone bit će 10. lipnja u 20 sati na HBO kanalu – vjerujte, nećete ju htjeti propustiti!

Učitati još
Zatvori