Bridgerton frca na sve strane od popularnosti, ali vrijedi li tolike pažnje?

Bridgerton frca na sve strane od popularnosti,
ali vrijedi li tolike pažnje?

Pribjegavamo eskapizmu više nego ikad uz sve što nas je pogodilo u 2020. godini. I znamo da je Netflix riznica svega što nam je za kratki bijeg od stvarnosti potrebno. Već smo vam predstavili popis novih serija koje nam siječanj donosi, ali jedna je iz prošle godine još uvijek u trendingu. Nakon ‘The Queen’s Gambit’ većina nas je mislila da je to streaming najveći udarac godine. Najkvalitetniji zasigurno je. No, Netflix serija ‘Bridgerton’ u desetak je dana prikazivanja potpuno pokosila internet, a njezina glavna muška zvijezda postala je najpoželjnije glumačko lice.

Shonda Rhimes vjerojatno je najpoznatija žena TV industrije. Potpisuje ‘Uvod u anatomiju’, ‘Scandal’, ‘Private Practice’, ‘How to Get Away With Murder’ i još masu drugih serija. Za očekivati je bilo ogromno uzbuđenje kad je potpisala ugovor s Netflixom, a radnja ‘Bridgertona’ zapakirana kao sočna povijesna priča podebljala je hype.

Radnja prožeta spletkama i aferama

Priča je smještena u London na ljeto 1813. godine. Došlo je vrijeme kad bi muškarci i žene iz bogatih obitelji trebali pronaći potencijalne partnere koji su prikladni statusom. Fokusirani smo na protagonisticu Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstariju kći moćne obitelji iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet. Daphne se nada da će kao i svoji roditelji uspjeti pronaći nekoga tko će joj se zaista svidjeti i u koga će se zaljubiti. Kad u njezin svijet ušeta netipični vojvoda od Hastingsa (Rege-Jean Page), o kojem se priča koješta, Daphneina se potraga za suprugom drastično mijenja.

‘Bridgerton’ je puka zabava – koja je mogla biti izvedena puno bolje

Shonda Rhimes producirala je čistu zabavu, fluff dobar za popuniti ovo gluho doba godine, a posebice zato što mnogi od nas nemaju koncentracije i kapaciteta za drugi sadržaj. No, Netflix, ali i drugi streaming divovi nude stvari koje vam neće zvučati toliko, možda je najprikladnija riječ, jeftino. ‘Bridgerton’ je, kao što obećava, sočan. Prepun spletki, preljuba i afera i ako ste toga žedni onda nećete pogriješiti. Prepun je također i melodrame kakvu smo vidjeli u seriji ‘Tiny Pretty Things’ nedavno. Dijalozi su ponekad kao iz prave sapunice i pomalo su viđeni. Serija djeluje kao ‘Gossip Girl’ zapakirana u novo ruho i nekakva progresivna adaptacija Jane Austen, ali naravno, samo na površini jer sve je pravi klišej.

Bridgerton‘ je bez sumnje vizualni gušt. Kostimografija koju potpisuje Ellen Mirojnick bogata je, dramatična baš kao i radnja i dodaje ‘ono nešto’ seriji po čemu se ipak razlikuje u trenutnom moru sadržaja na Netflixu. Nemojte propustiti prvi hit Shonde Rhimes na Netflixu, ali istovremeno, nemojte zaboraviti čitav niz boljih serija za pustiti mozak na pašu.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori