Pogledali smo seriju After Life, novo remek-djelo Rickyja Gervaisa

Pogledali smo seriju After Life, novo
remek-djelo Rickyja Gervaisa

Nova TV serija Rickyja Gervaisa

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, Netflix je objavio šest epizoda prve sezone serije After Life, autora Rickyja Gervaisa. Ricky Gervais je režiser, scenarist serije i glumi Tonyja – udovca, kojeg je život porazio i koji se pokušava nositi sa svakidašnjicom sam, bez supruge Lise. Lisa je preminula radi raka dojke i Tonyju ostavila podugačak oproštajni video u kojemu ga upozorava na sitne svakodnevne stvari, kako napuniti perilicu, kada nahraniti psa, no i na one općeživotne – kako je u redu upoznati novu osobu u životu i kako ostati sretan. U svakoj epizodi dobivamo mali isječak tog videa kao postepeno otkrivanje Tonyjevog života prije Lisine smrti i njegovog punog, istinskog karaktera .

After Life – što kada nemate razloga za život?

No, Tony je na emotivnom dnu i zapravo isprva jedina stvar koja ga drži na životu jest njegov pas – jednostavno, jer se pas ne može sam nahraniti. Tony ne uzme svoj život (jedna od prijelomnih scena serije jer njegov neuspjeli pokušaj samoubojstva u kadi koji prekine gladni pas), već nastavi živjeti kao najveći ser*** prema svima koji mu se nađu na putu – šogor koji mu je istovremeno i šef u lokalnim novinama, kolege, susjedi, poštar…. Svi.

Humor Rickyja Gervaisa

Tony je najvjerojatnije najuvjerljiviji lik koji je Gervais ikada kreirao. Udovac, na dnu života, potpuno nesposoban održati se na životu počne živjeti, no kako i kroz koje sve situacije mora proći da bi našao lijepo i humor ostavit će vas plačući od smijeha. Otkrit ćemo samo par situacija – Gervais je u seriji kreirao lik kolegice koja ne shvaća koncept ateizma, no isto tako vječnog života i prepirke o kraju života i što ih čeka nakon su istovremeno jednako urnebesne i besmislene, Tony proba heroin prvi put u sredovječnoj dobi – jednostavno jer može, šale o debljini i svemu onome na što smo od Gervaisa naučili, ovdje su dovedene do savršenstva…

Nakon njegovog prošlogodišnjeg stand up nastupa Humanity te Golden Globes nagrada gdje je bio domaćin čak četiri puta, i naravno serije The Office, šira publika zna što može očekivati od njegovog specifičnog humora, no After Life donosi nekoliko jako dobrih iznenađenja. Serija je ispresijecana patetikom i zajedljivošću te donosi prilično mračnu i iskrenu sliku tuge. Možda će isprva nekima to biti odbojno, no ako ste fan humora Rickyja Gervaisa, pričekajte, na najkasnije trećoj epizodi bit ćete uhvaćeni u  centrifugu njegove priče i morat ćete odgledati do kraja. After Life je priča o ljudskosti, i bez obzira na televizijske ukuse, svatko bi ju trebao pogledati.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori