Pogledali smo 2. sezonu serije Mindhunter – i vi biste trebali

Pogledali smo 2. sezonu serije Mindhunter
– i vi biste trebali

Mindhunter – 2. sezona

Svi ljubitelji jezivih drama, krimića sigurno su križali dane do 16. kolovoza kada je puštena 2. sezona serije Mindhunter. Mi jesmo.

Mindhunter, druga sezona, donosi nastavak priče o FBI istražitelju Holdenu Fordu (glumi ga Jonathan Groff) i njegovom partneru Billu Tenchu (glumi ga Holt McCallany), koji ‘ulazi’ u glave ubojica, proučava njihove uvrnute motive te s potpunim upoznavanjem njihove psihe rješava najgore i najteže zločine. No, Ford ne upotrebljava tehnike profiliranja zločinca, on ih stvara. Njegov lik je zapravo kreiran i baziran na FBI profilerima koji su proučavali psihopate ubojice 1970-ih i 1980-ih.

Seriju je nadgledao i većinu režirao David Fincher, koji ovime zapravo reprizira žanr i atmosferu svog filma Zodiak iz 2007. godine. Tijekom prve sezone partneri istražitelji imali su mnogo nesuglasica i svađa, dok u drugoj sezoni još više svojim dijalozima grabe u stvarni svijet. Novi upravitelj Quantico zatvora, Ted Gunn (glumi ga Michael Cerveris) obećava dogovoriti sastanak s najzloglasnijim ubojicom, Charlesom Mansonom, što kao veličanstveno proročanstvo lebdi nad serijom i omiljenim nam istražiteljima. Istražujući umorstvo u Atlanti 1979.-1981. (tzv. Atlanta Child Murders), gradu koji u to vrijeme ima svog prvog gradonačelnika crnca, dvojac nailazi na situaciju u kojoj se isprva i ne snalaze. Jako je zanimljivo gledati razvoj likova istražitelja u novim situacijama i sredinama, i kako su autori zamislili razvoj njihovih karaktera.

Pristupaju umorstvima s posebnom pažnjom, što nismo prije u seriji vidjeli, posebno kod osjetljive teme jesu li umorstva rasistički motivirana.

Devet epizoda druge sezone donose još bolju, nabijeniju, stilistički razrađeniju, i – usudili bi se reći, savršeno jezivu krimi priču. Planirate li gledati drugu sezonu, odmah odvojite cijeli dan, jer to ćete ionako tako pogledati. Odjednom.

Foto: Mindhunter

Učitati još
Zatvori